Educació

El Parlament insta a dignificar els centres educatius de Salt

S’aprova una proposta que resol eliminar els barracons, la necessitat de crear un quart institut i reduir ràtios

La comissió d’Ensenyament del Parlament va aprovar ahir a la tarda una proposta de resolució en què s’insta a dignificar i millorar els equipaments educatius i construir els edificis pendents a Salt, una “ciutat d’alta complexitat” la diversitat de la qual es reflecteix a les seves aules, tal com es va posar de manifest durant el debat polític. La proposta, a instàncies de C’s, es va aprovar incorporant les esmenes del grup Socialistes i Units per Avançar. En aquest sentit, el socialista Rafel Bruguera va destacar les ràtios de secundària, que estan per sobre de la trentena d’alumnes. Les dues esmenes dels socialista feien referència a l’eliminació dels barracons de l’institut Salvador Sunyer i les escoles Les Arrels i Gegant del Rec, i a la necessitat de crear un quart institut i desmassificar l’institut Salvador Espriu i l’institut Vallvera.

Accions concretes

El diputat de Junts per Catalunya Xavier Quinquillà va recordar que des del govern s’han fet accions concretes com ara la redacció del projecte de l’escola Cal Gegant, en què ja s’ha fet la licitació, i correccions per “reequilibrar l’alumnat”. Quinquillà va insistir en un enfocament global amb tots els agents implicats. Des del grup republicà, Mònica Palacín també va insistir que s’han dut a terme mesures correctores i va recordar que és la taula mixta la que ha de planificar un nou institut. “No tot és infraestructura, cal també cohesió social”, va reblar. Junts per Catalunya i el grup republicà es van abstenir en les esmenes socialistes. Des de Catalunya en Comú Podem, David Cid va remarcar que cal dotar de recursos l’Ajuntament per poder adquirir sòl per als nous centres. Des de la CUP, David Riera va insistir que el de Salt és un “problema de planificació errònia”. Va subratllar la saturació, que fa difícil una “escola inclusiva”. “Salt requereix menys propaganda i menys ús instrumentalista i accions fermes”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Colera, Llançà i Portbou s’uneixen per protegir l’Albera marítima

colera
urbansme

L’oposició de Llavaneres no s’en surt per desqualificar dos sectors urbanístics

sant andreu de llavaneres

La Taula Gironina de Turisme proposa una ordenació del sector

girona

El Fòrum Carlemany registra el seu rècord d’associats

navata
medi ambient

Comença la participació ciutadana per crear el Conservatori del litoral de Catalunya

Barcelona
sanitat

Un estudi demostra que la resiliència davant l’Alzheimer difereix segons el sexe i el gènere

barcelona
educació

El TSJC suspèn el decret d’usos lingüístics que pretenia protegir el català a l’escola

barcelona

Els Mossos faran una auditoria al Trueta per millorar la seguretat

girona

Un tall a la fibra òptica deixa sense servei de telefonia i Internet els veïns

sant joan de les abadesses