El consell de xiquets i xiquetes de Torrent realitzen propostes de millora

El plenari municipal ha aprovat un tracte preferent per a la tramitació de les propostes que s'hi realitzen d'ara endavant

Recentment ha estat celebrat al saló de plenaris de l'Ajuntament de Torrent, la primera sessió de treball del Consell de Xiquets i Xiquetes, a fi de debatre diferents propostes mediambientals i esportives, realitzades pel diferents centres educatius de la vila.

D'aquesta manera, els joves representants escolars han realitzat peticions al voltant de l'ampliació de zones verdes, la instal·lació de noves pistes de basquet, la remodelació del trinquet i la cura i atenció dels espais comuns de parcs i jardins.

De fet, el darrer plenari municipal celebrat abans del temps de descans per Pasqua, ha acordat per unanimitat, assumir el compromís de preferència en el tractament i en la tramitació de qualsevol proposta que provinga d'aquest nou òrgan de participació dels xiquets i les xiquetes torrentines.

ELS XIQUETS I XIQUETES PRENEN LA PARAULA Cada escola del poble tria de manera democràtica un delegat o delegada que els representarà davant el Consell Municipal, un organisme format per 15 alumnes de les respectives escoles, del nivell de cinqué de Primària. Després de fet el debat, les votacions i les esmenes corresponents, han restat sobre la mesa alguns dels punts proposats. No obstant això, s'ha proposat la construcció d'una pista de bàsquet al parc Central. S'ha estudiat també la conveniència de multar els amos dels gossos que deixen sense replegar els excrements dels animals. S'ha demanat l'habilitació d'espais concrets perquè puguen fer-se grafittis. El Consell dels Xiquets i Xiquetes ha sol·licitat la creació d'espais culturals i d'esplai adreçats a públic familiar.

Major participació

PERE ROSSELL

La creació d'un Consell dels Xiquets i les Xiquetes de Torrent ha estat una brillant idea, com també ho va ser en el seu dia, el Consell de Participació Ciutadana. La llàstima és que quan al partit que ocupa el govern o l'interessa o s'ensuma que pot sortir escaldat en aquest o en aquell altre tema, el deixa de banda i en pau. Així és el que ha passat amb aquell Consell de Participació en que hi havia representació de tota mena d'associacions del poble, però que després de dos o tres anys de funcionament, va quedar en la penombra i en l'oblit. D'igual manera han fet amb el text del Pacte Cívic, que no ha tingut més desenvolupament que una edició discreta del seu contingut i poca cosa mes. La participació és una cosa que els polítics que governen se l'han de creure, l'han de possibilitar i estimular. El grau de maduresa d'una ciutat ha de mesurar-se amb el grau de participació que s'hi propicia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.