Educació suprimeix el cicle de grau superior de fusta i moble a la Sénia

Els empresaris del moble estan preocupats per la possibilitat que s'elimine també el de grau mitjà

La directora dels serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, Marian Rojas, va explicar que el motiu d'eliminar el cicle formatiu de grau superior de producció de fusta i moble, una especialitat que es va començar a impartir el 2003, és la falta d'alumnat. «Enguany acabaran el curs només tres alumnes», va dir Rojas, que reconeix que el centre té les infraestructures necessàries, «però no es poden mantenir amb tan pocs alumnes». Precisament la falta de formació dels treballadors és un dels handicaps del clúster del moble de la Sénia, que ara està preocupat per la possibilitat que Educació suprimeixi també el cicle de grau mitjà de fabricació industrial de fusta i moble. «El grau superior ja l'hem perdut però ara hem d'evitar que el grau mitjà segueixi el mateix camí», va assenyalar el president del Col·lectiu Empresarial del Moble de la Sénia, Juan José Royo. Per la seua banda, Rojas sosté que, de moment, Educació no s'ha plantejat eliminar el grau mitjà, que amb la crisi rep una demanda més gran.

D'altra banda, l'institut de l'Ebre oferirà el pròxim curs acadèmic un cicle formatiu de grau mitjà d'emergències sanitàries. En total hi haurà 4.155 places de formació professional a les Terres de l'Ebre.

El doble de places en deu anys, al Camp

a.p

Des de l'any 2004, l'oferta de formació professional als instituts del Camp de Tarragona s'ha incrementat un 95%, segons dades del Departament d'Educació. Amb vista al curs vinent, la xifra de l'oferta pública en aquest tipus d'ensenyament serà de 10.495 places, 465 més que durant el curs actual, amb novetats com ara el cicle de producció agroecològica o el d'electromecànica aplicada a avions de motor amb pistó, que s'impartiran a Reus. La formació professional també incorpora enguany, dins de les modalitats semipresencial per a zones de baixa densitat de població, el cicle de sistemes microinformàtics i xarxes a l'institut Joan Amigó i Callau de l'Espluga de Francolí, mentre que s'impulsen els cicles amb la modalitat d'alternança (és a dir, els que es posen en marxa en col·laboració amb el món empresarial), que inclou cicles a l'institut d'Horticultura de Reus, l'Andreu Nin del Vendrell i el Pere Martell de Tarragona. El programa Qualifica't arribarà també a la seva plena aplicació amb la participació de set centres a tot el Camp.

Canvis per «articular» el territori

a.p

El Departament d'Educació va tornar a defensar ahir els polèmics canvis en els cicles formatius que s'imparteixen a Tarragona i Reus, i que han suposat el trasllat a la capital del Baix Camp del cicle d'higiene bucodental, que fins ara s'impartia a l'institut Cal·lípolis de Tarragona. A canvi, aquest darrer centre incorpora a la seva oferta dos nous cicles de l'àmbit sanitari: radioteràpia i emergències sanitàries. «Hem seguit el criteri de reforçar l'oferta sanitària en el conjunt de la demarcació, amb l'objectiu de crear-hi centres de referència», va explicar el director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Francí, en defensa del tàndem Tarragona-Reus pel que fa a aquesta àrea professional. En resposta a les veus que defensaven que radioteràpia s'hauria d'impartir a Reus (on l'hospital està especialitzat en l'àmbit de l'oncologia), el director dels serveis d'Educació al Camp, Vicenç Villena, va subratllar que aquesta reorganització ajuda a «articular el territori», en repartir-se la formació teòrica i la pràctica entre les dues ciutats. Educació va recordar que el Cal·lípolis ja té la infraestructura per impartir aquest cicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc

L’Ajuntament reobre l’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa

girona
societat

165 municipis comptaran amb oficines bancàries mòbils al setembre

girona