Educació

Inicien per fi l’ampliació del Brugulat de Banyoles

La comunitat educativa va començar a demanar l’engrandiment d’aquest centre de secundària ara fa 20 anys

Les obres, que han de solucionar el problema d’espai, duraran dos cursos

Dues dècades després que es comencés a reclamar l’ampliació del centre, finalment ahir van començar les obres d’engrandiment de l’institut Josep Brugulat de Banyoles, amb les quals es pretén solucionar l’endèmic problema d’espai que té el centre, arran del qual des de fa anys s’han d’utilitzar mòduls prefabricats. La notícia, tot i que esperada –l’execució dels treballs es va adjudicar el mes passat– ha causat satisfacció tant a l’institut com en diversos sectors de la ciutat, tal com va quedar reflectit en els comentaris a les xarxes socials.

Segons els termes de l’adjudicació, les obres han de durar dos anys i, per tant, estaran enllestides quan ja hagi començat el curs 2021/22, que és quan es calcula que hi haurà un repunt del nombre d’alumnat a l’inici de l’ESO. Les obres les executa Construccions Busquets Vilobí SLU, que va ser una de les sis empreses que es van presentar al procés de licitació, obert a l’abril. El pressupost és de 6,3 milions d’euros (IVA inclòs).

El projecte consisteix, en línies generals, en la construcció d’una ala de nova planta destinada a aules i espais d’administració i serveis, la reordenació de part de l’edifici actual i la reforma de les zones exteriors. El cos nou tindrà planta i dos pisos d’altura. Al Brugulat s’imparteix ESO, batxillerat, tres cicles formatius, el curs específic per a l’accés a cicles de grau superior i un programa de formació i inserció professional (PIP).

Una vella petició

L’engrandiment es va començar a reclamar pels volts de l’any 2000. Vuit anys després, la Generalitat va anunciar que començaven els tràmits i que les obres començarien al cap de poc. No va ser així, però el 2015 es va tornar a anunciar l’inici imminent dels treballs. Tampoc va ser aquella la data bona, però finalment el projecte es va desencallar quan l’Ajuntament de Banyoles va negociar amb Ensenyament que les obres comencessin a curt termini.

LA XIFRA

6,3
milions d’euros
és el pressupost d’aquesta obra, pagada pel Departament d’Ensenyament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.