Educació

educació

Sindicats i universitats ho veuen insuficient

Alerten que els comptes no suposen avenços laborals ni millores als centres

El món educatiu, que ha clamat els últims tres anys per un pressupost que revertís les retallades, no es mostra satisfet amb els comptes presentats perquè creu que no representen cap millora laboral ni aporten el finançament necessari per al bon funcionament dels centres.

El Departament d’Educació ha presentat el pressupost del 2020, que incrementa en 850 milions d’euros el del 2017 i arriba a 5.671 milions, com “el més alt de la història”. Però tant el sindicat Ustec-STEs com CCOO alerten que cal tenir en compte l’increment de l’alumnat. “Fan trampa quan ho comparen amb el 2017 perquè augmentarà l’alumnat i, per tant, és una despesa que s’ha de fer”, assenyala el portaveu d’Ustec, Ramon Font. “No arregla res de les condicions laborals, només l’increment del 2% que marca el BOE”, assegura Font, i alerta de l’externalització de personal en aspectes on s’ha previst finançament, com ara les escoles bressol i l’escola inclusiva. Manel Pulido, secretari general de la federació d’educació de CCOO, valora que el pressupost “ha millorat partides com ara la de l’escola inclusiva però queda molt curt amb les necessitats dels centres educatius”. Precisa que “no hi ha millores” en les condicions dels docents públics”, només la recuperació del 60% de la paga extra del 2013 i l’augment genèric del 2% dels funcionaris. Tampoc s’avança en l’equiparació de les condicions laborals del personal de l’escola concertada amb la pública. “No estem contents, volem millores per a tothom”, assegura.

Les universitats públiques, per la seva banda, veuen insuficient els 870 milions –129 més que el 2017– perquè no acabaran reportant cap millora. Així ho valora María José Figueras, rectora de la Rovira i Virgili i presidenta de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques. El motiu, assenyala, és que l’increment està destinat a pagar els increments salarials endarrerits i a compensar la rebaixa del 30% de les taxes i no pas a millorar el sistema. “Estem en una situació molt crítica”, adverteix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia