Educació

Montgat torna a treure a concurs la parcel·la que el Liceu va refusar

El procés ja s'havia posat en funcionament i es va haver d'aturar per unes al·legacions

La parcel·la de 25.000 m² del barri del Pla de Montgat que on es farà un centre educatiu privat torna a estar a concurs públic. L'Ajuntament de Montgat va decidir fa unes setmanes paralitzar el procés per analitzar les al·legacions que s'hi havien interposat. A més, la paralització temporal del concurs públic va coincidir pràcticament amb la renúncia del Liceu Francès, una de les entitats interessades en un primer moment a concórrer-hi.

Ara, el procés s'ha reprès amb la incorporació en el plec de clàusules d'algunes parts de les al·legacions que es van presentar. Una d'aquestes és la que va aportar la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (Depana), que proposa establir una franja paral·lela a l'N-II i les autopistes de 110 metres per tal de garantir una zona verda i que es connecti amb la franja de protecció d'espais lliures que s'obtindrà quan es desenvolupi el sector del Pla de Montgat. Una altra al·legació estimada estableix que el concurs estarà a exposició pública 20 dies hàbils, en comptes dels 20 dies naturals que figuraven en l'anterior plec de clàusules.

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Rosa Funtané (ERC), es va mostrar esperançada que «aquest cop pugui ser el definitiu» alhora de trobar un adjudicatari per construir el centre. La regidora va revelar que l'Ajuntament compta amb d'altres interessats, i va vaticinar que abans d'acabar l'any es podria conèixer qui serà l'adjudicatari.

Funtané, però, no va amagar la seva decepció per la retirada del Liceu Francès: «És una entitat de prestigi i la seva arribada hagués donat molt bona imatge al municipi», va manifestar. Ara, la regidora va dir que esperava que el procés es dugui a terme sense cap més contratemps. El consistori compta que, amb la construcció de la nova escola, pugui obtenir ingressos per a les arques municipals.

El «no» del Liceu Francès

Fa només uns mesos tot semblava indicar que seria el Liceu Francès de Barcelona qui guanyaria el concurs per construir un centre educatiu privat al barri del Pla de Montgat. Això no obstant, el procés es va alterar quan els pares dels alumnes van tenir coneixement de l'increment de les quotes escolars que, suposadament, havien de servir per sufragar una part de la construcció del centre de Montgat. A partir d'aquí, els pares van emprendre accions com el fet de no abonar el pagament del segon trimestre fins que la direcció del centre, que depèn de l'Agència Francesa per a l'Educació a l'Estranger amb seu a París, no aclarís tot el procés. «No volem contribuir a la construcció d'un nou edifici ni a Montgat ni a cap altre lloc», van afirmar en aquell moment els afectats. Després d'instar l'agència a tornar a estudiar la viabilitat i la conveniència de fer un altre edifici, aquesta va decidir no optar als terrenys cedits per l'Ajuntament de Montgat. Un cop coneguda aquesta intenció, els pares van decidir aturar el bloqueig del pagament de les quotes que havien retingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia