Educació

Celaá vol que es mantingui el reforç de professorat

La ministra d’Educació promet continuar el suport econòmic i que el curs vinent continuï sent presencial

Es manté la mascareta a partir dels 6 anys i la intenció de vacunar adolescents abans del setembre

En el curs escolar 2021/22 es mantindrà, com ara, l’assistència presencial dels alumnes d’educació obligatòria, amb la recomanació que les comunitats mantinguin el reforç de les plantilles dels centres, com s’ha fet aquest curs (uns 8.000 professionals a Catalunya, amb 5.400 docents), i a les aules de secundària hi podrà haver més alumnes (ara eren de 15 a 20, el màxim són de 25 a 30) en escurçar-se la distància entre ells d’1,5 a 1,2 metres.

És a grans trets el que va detallar ahir a la nit la ministra d’Educació, Isabel Celaá, vers la proposta a les comunitats autònomes després de compartir la reunió extraordinària de la conferencia sectorial d’Educació. S’hi va acordar un protocol, “viu i dinàmic” (ja que al setembre poden millorar més les dades, amb una major reducció de contagis), amb l’assessorament del Ministeri de Sanitat, en el qual es manté l’ús de la mascareta als centres escolars a partir dels 6 anys. En aquest sentit, la ministra Carolina Darias, en la mateixa compareixença, va anunciar que els adolescents de 12 a 16 anys, si passen tots els permisos pendents, podrien ser vacunats “abans de l’estiu” amb Pfizer. També va assegurar que “s’ha estabilitzat la incidència” de la pandèmia entre les persones de 15 a 34 anys.

Celaá va afirmar que el govern espanyol mantindrà el suport econòmic a les comunitats, amb una partida de 10.00 milions per a mesures educatives, de salut i polítiques socials per fer front a la Covid-19, i de 13.400 milions des del Ministeri d’Hisenda, “en què cada comunitat decidirà si els inverteix en Educació o en altres mesures”. Mantenir dos professors per classe (o per fer grups més reduïts) és una de les mesures recollides en la reforma educativa, usada per fer front a la Covid-19, que la ministra va insistir que cal mantenir.

D’altra banda, el nombre d’alumnes catalans confinats per estar contagiats de coronavirus o ser contacte directe d’alguna persona contagiada ha augmentat en 548 des de dimarts i ahir sumaven 12.401 (0,86 % del total). Es tracta de dades de l’aplicació Traçacovid amb la informació que aporten els centres educatius i que elabora el Departament d’Educació sobre la incidència de la Covid-19 en escoles i instituts catalans. La quantitat de docents i professionals d’administració i serveis en quarantena també ha augmentat fins als 614 (0,37% del total), 25 més que abans-d’ahir, mentre que entre el personal extern són 37 els membres confinats, 1 menys. Ahir estaven confinats 529 grups (0,73% del total), 20 més que dimarts, que pertanyen a 389 escoles i instituts, que implica que estan afectats un 7,68% dels 5.104 centres educatius i continua completament tancat per raons epidemiològiques un únic centre, situat a la comarca de la Selva (a tot l’Estat espanyol hi ha tres centres tancats, segons Celaá).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

L’àmbit metropolità del Llobregat, hàbitat de 336 espècies protegides

Barcelona
societat

S’intensificaran els controls a motoristes per l’increment d’accidents

girona
Tecnologia

Una incidència informàtica afecta transports, comunicacions i negocis arreu del món

Barcelona

Una incidència tecnològica afecta el funcionament del telèfon 061 Salut Respon

Barcelona
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona

El vehicle privat, l’única opció

Barcelona
GIRONA

Un bloc de set pisos al parc Jordi Vilamitjana

girona
opinió

L’eterna petició per la mobilitat

Barcelona
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona