Educació

montgat

Una escola d'elit construirà el centre educatiu privat

El centre Hamelin 2, del grup d'escoles Sas, va ser l'únic candidat formal que es va presentar al concurs públic convocat per l'Ajuntament

L'edifici ocuparà 16.000 metres quadrats i tindrà capacitat per a 1.762 alumnes

Ha estat un procés ple de dificultats però bo per al municipi
Jordi Ràmia
alcalde de montgat (PSC)

L'escola d'elit Hamelin 2 serà l'adjudicatària de la parcel·la educativa que hi ha al barri del Pla de Montgat. Dit en altres paraules: serà la que construirà una escola de titularitat privada al municipi del Barcelonès Nord. Aquesta incògnita es va desvelar en l'últim ple municipal, celebrat dijous a la nit. Es dóna la circumstància que la proposta de Hamelin, que pertany al grup d'escoles Sas amb centres educatius a Barcelona o Alella, va ser l'única que es va presentar formalment al concurs públic convocat per l'Ajuntament de Montgat. De fet, la proposta va ser aprovada per unanimitat dels membres de la mesa adjudicatària i va aconseguir un total de 85,75 punts sobre 100.

L'avantprojecte

A grans trets, i sempre segons l'avantprojecte presentat, es construirà en una parcel·la de 25.000 m², amb unes instal·lacions que ompliran uns 22.000 m². Dels quals 16.000 serviran pròpiament per aixecar l'edifici, mentre que la resta seran per a quatre pistes esportives descobertes i una zona verda. L'edifici com a tal estarà format per quatre mòduls connectats entre ells. El més gran –que podrà funcionar de manera autònoma– es destinarà a equipaments com ara un auditori, un gimnàs i una piscina coberta. Els tres mòduls restants contindran les aproximadament 75 aules que es preveu ubicar-hi. Finalment, al llarg de tot l'edifici hi haurà un espai semisubterrani que serà destinat a zones polivalents. Les obres per construir l'edifici es calcula que costaran uns 21 milions d'euros, sense comptar els costos del mobiliari. El nou centre privat preveu una capacitat per a un total de 1.762 alumnes de 0 a 18 anys, és a dir, que oferirà servei des d'escola bressol fins a batxillerat.

L'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), va remarcar que “ha estat un procés no exempt de dificultats, però al final l'operació resultarà avantatjosa per al municipi”. Ràmia va voler agrair als responsables de l'escola Hamelin “la confiança dipositada” i va qualificar la construcció del centre d'“una oportunitat per a Montgat per aconseguir més prestigi i poder generar activitat econòmica al poble”. En aquest sentit, Ràmia va explicar que el centre suposarà una injecció econòmica per a les arques municipals, amb un canon inicial de 2 milions d'euros més unes quotes regulars que l'adjudicatari haurà de pagar durant 75 anys, que és el temps en què s'estipula el dret de superfície. Per la seva banda, la regidora d'Educació, Rosa Funtané (ERC), va manifestar que “ha estat un procés lent però profitós per al municipi”.

Les claus

La negativa del Liceu Francès a aspirar als terrenys de Montgat

lluís arcal

L'arribada de l'escola Hamelin a Montgat és conseqüència directa de la negativa del Liceu Francès de Barcelona a ocupar aquest espai. Inicialment el centre barceloní semblava que es postulava per participar en el concurs públic per construir un centre escolar a Montgat, però una sèrie de desavinences amb els pares dels seus alumnes van provocar que finalment el centre francès es fes enrere. Els fets es remunten a fa uns mesos, quan el procés es va alterar perquè els pares dels alumnes van tenir coneixement de l'increment de les quotes escolars que, suposadament, havien de servir per sufragar una part de la construcció del centre de Montgat. A partir d'aquí, els pares van emprendre accions, com ara el fet de no abonar el pagament del segon trimestre fins que la direcció del centre, que depèn de l'Agència Francesa per a l'Educació a l'Estranger amb seu a París, no aclarís tot el procés. Després d'instar l'agència francesa perquè tornés a estudiar la viabilitat i la conveniència de fer un altre edifici, aquesta va decidir no aspirar a l'adquisició dels terrenys cedits per l'Ajuntament de Montgat. Un cop coneguda aquesta intenció, els pares van decidir aturar el bloqueig del pagament de les quotes que havien retingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona
URBANISME

Els primers pisos de lloguer assequible de la Terra Alta es faran en edificis municipals

Bot
Societat

Mor Gabriel Escursell, 50 anys fotografiant la vida de Cerdanyola del Vallès

Es suspèn per ara el tancament de les parades dels ocellaires de la Rambla

barcelona
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona

Més de 3.000 nens i nenes participen en els casals d’estiu municipals 

GIRONA
medi ambient

Mataró habilita sis equipaments municipals com a refugis climàtics

Mataró