Educació

Es recupera la demanda de les activitats extraescolars

El sector detecta un volum d’inscripcions similar al del curs 2019/20 i poques variacions en les preferències

La Generalitat ultima el protocol d’actuació, que preveu mantenir el grup constant

Aquesta primera setmana d’octubre suposarà l’inici del gruix de les activitats extraescolars, i les perspectives són bones. Tant les famílies com les escoles confien en unes activitats que el curs passat es van veure alterades per les restriccions motivades per la pandèmia, i el volum d’inscripcions s’acosta al del curs 2019/20. Així ho destaquen a la Fundació Pere Tarrés i a Fundesplai, que veuen pocs canvis en la preferència d’activitats i només un lleuger augment d’aquelles que es realitzen a l’aire lliure o als porxos de les escoles. “Sí que hem vist que la gent s’ha esperat una mica més per fer la inscripció, però sembla que arribarem a certa normalitat, com el curs 2019/20”, explica Froilán Salgado, adjunt a la direcció de programes i gestió de Fundesplai.

El coordinador de projectes pedagògics de la Fundació Pere Tarrés, Jordi Cortés, assenyala que en cursos anteriors les escoles presentaven l’oferta de les extraescolars a les famílies al final del curs i que aquest any ho han fet al setembre, cosa que ha motivat que el gruix de les inscripcions s’hagin endarrerit. “Ens hi hem adaptat sense problema perquè tenim una bona borsa de treball”, afirma Cortés.

Els organitzadors han treballat seguint el pla d’actuació que la Generalitat va aprovar l’octubre del 2020 per a les extraescolars i les colònies i sortides escolars. El govern està ultimant un nou pla, que preveu presentar en els pròxims dies i que en principi inclourà poques variacions. Les activitats es continuaran organitzant amb grups constants de participants, en què es poden barrejar infants de diferents aules però que han de ser sempre els mateixos per garantir la traçabilitat en cas de contagi. En el protocol ara vigent no s’estableix un nombre màxim de participants, sinó que aquest dependrà del fet que a les instal·lacions on es fan les activitats es pugui assegurar una distància interpersonal d’un metre i mig. Les entitats insisteixen que les extraescolars són activitats segures, com s’ha demostrat durant el curs escolar i en el lleure educatiu de l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia