Educació

Aprendre a emprendre té premi a Sant Feliu

L’INS Sant Feliu de Guíxols estrena un concurs per incentivar alumnes i exalumnes de FP a pensar projectes d’emprenedoria de negocis, amb 4.800 euros dels fons Next Generation en premis que s’inbvertiran en comerços locals

L’INS Sant Feliu de Guíxols ha lliurat aquesta setmana 4.800 euros en premis del concurs que havien convocat per incentivar els alumnes –i també exalumnes– de cicles formatius a preparar projectes d’emprenedoria de negocis o empreses. L’al·licient, per a la quarantena de projectes en què s’han implicat més de 120 estudiants, eren els vuit guardons de 600 euros, s’han atorgat als projectes més ben treballats de cadascun dels vuit cicles de grau mitjà i grau superior que imparteixen al centre. I de retruc, els diners s’han repartit en forma de vals per gastar als comerços guixolencs, de manera que també beneficien el teixit empresarial del municipi. Els diners provenen d’una les primeres subvencions dels fons europeus Next Generation que havia sol·licitat el consistori guixolenc.

La iniciativa va partir del cos directiu dels estudis de Formació Professional de l’institut. El secretari, Jordi Pereferrer, explica que volien esperonar els alumnes a dur a la pràctica un projecte de negoci, “cercant la innovació i aplicats a l’àmbit de cadascun dels cicles formatius” que imparteixen. Ha suposat un simulacre del que es trobarien a l’hora d’emprendre davant els serveis de promoció econòmica o les cambres de comerç, però en aquest cas, a banda d’enfrontar-se a la realitat, hi havia l’incentiu dels premis.

Al centre educatiu imparteixen 8 graus de FP: Gestió Administrativa, Activitats Comercials, Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, Estètica i Bellesa, Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo i Perruqueria i Cosmètica Capil·lar –de grau mitjà–, i Educació Infantil i Administració i Finances –de grau superior–.

La cap d’estudis de l’INS, Núria Malagón, destacava el fet que “un altre atractiu del concurs ha estat que hi ha hagut treball conjunt entre estudiants de diferents mòduls, per consultar aspectes relacionats amb l’activitat empresarial, i han hagut de convèncer el tribunal avaluador i el professorat com si fóssim el banc o l’inversor que ens haurà de deixar els diners per al finançament”.

Al final, cap premi ha quedat desert, i en el cas dels d’Educació Infantil n’hi ha hagut dos de guardonats ex-aequo. A l’acte de lliurament, a més de l’alcalde, Carles Motas, i la regidora de Promoció Econòmica, Sònia Bartumeus, hi han assistit edils de Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro, a més de representants de la Cambra de Comerç i diverses associacions de comerciants i empresaris dels tres municipis. L’objectiu és, per a l’any vinent, fer pinya i ampliar el radi d’acció a les poblacions veïnes, perquè l’aprenentatge de l’emprenedoria s’escampi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia