Educació

Acte en defensa del català a l’escola, aquest vespre a Girona

Serà en la concentració dels dilluns a la plaça del Vi

Més adhesions al manifest dels instituts del Gironès

Contra la sentència: desobediència! és el lema de la convocatòria d’ avui a les set del vespre a la plaça del Vi de Girona en defensa del català en l’educació en el marc de la 220a concentració consecutiva que cada dilluns organitza la plataforma unitària Girona Vota, des del 16 d’octubre del 2017, arran de la detenció de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Està previst que hi intervinguin professors i mestres, es llegeixi un manifest a més d’una performance amb el títol Escola en català. L’acte és organitzat per Girona Vota, la qual l’endemà de la sentència del Tribunal Suprem (TS) que liquida la immersió ja hi va manifestar el seu rebuig. També hi col·labora Som Escola.

L’acció es produeix una setmana després que tres instituts del Gironès fessin públic el seu rebuig a la sentència del 25% de classes en castellà per defensar així la immersió en català. La iniciativa va sorgir de l’INS de Sarrià, el claustre del qual va aprovar un manifest sobre el tractament de les llengües a l’institut, al qual s’hi van afegir l’INS de Celrà i el Salvador Espriu de Salt. Així, el Moviment de Renovació Pedagògica de Girona (MRP) també s’hi ha adherit, alhora que demana als centres educatius el manteniment íntegre dels seus projectes lingüístics i reclama el suport i la garantia de les institucions “per continuar construint un país integrador i cohesionat”.

LA FRASE

La llengua catalana és la llengua vehicular perquè és la llengua pròpia i perquè, de les dues oficials, és la que està minoritzada
Fragment del manifest


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.