Educació

Vuit de deu escoles de l’Opus deixaran de segregar per sexe per mantenir les subvencions

Un dels centres, Les Alzines de Girona, explica que ho fa obligada per la decisió del govern de retirar els concerts

A la propera preinscripció també hi podran accedir els nois

Vuit de deu centres de l’Opus a Catalunya deixaran de segregar per sexe a partir del curs vinent per mantenir les subvencions, després que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, anunciés l’octubre passat la intenció de no renovar el concert a les escoles que separen nens i nenes.

Una de les escoles que ha fet el pas és Les Alzines de Girona. En un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN, el centre justifica que ho fan “obligats” per la decisió del govern i per “evitar un greuge irreparable a les famílies i personal de l’escola”.

L’escola ha sol·licitat la renovació de la subvenció i l’ha adaptat als requisits de la nova Llei d’Educació. Això vol dir que la propera preinscripció escolar “la podran realitzar tant noies com nois”.

L’escola Les Alzines, que fins ara només admetia noies, forma part de la desena que gestiona el grup Institució Familiar d’Educació, i de les quals vuit tenen previst obrir els cursos a alumnes d’ambdós sexes per mantenir el concert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.