Educació

El Parlament votarà la reprovació de Gonzàlez Cambray per l’avançament de curs

Ho farà a instàncies d’una moció de Cs

El ple també debatrà una moció dels comuns per crear una comissió d’estudi sobre un nou model de finançament

El Parlament votarà en el ple de la setmana vinent si reprova el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, per la manera com s’ha fet l’avançament del curs escolar. Ho farà a instàncies d’una moció de Cs, que subratlla la “imposició i absoluta manca de diàleg” del Departament amb el sector educatiu. Al ple de la setmana que ve -de només dos dies, ja que no hi haurà sessió el 8-M-, també es votarà una moció d’En Comú Podem que vol crear una comissió d’estudi per abordar un nou model de finançament. I encoratgen el Govern a presentar-lo a la taula de diàleg. També aposten per “construir una proposta d’Hisenda Pròpia i Solidària”.

El text dels comuns manifesta que cal més sobirania fiscal i més suficiència econòmica. Volen que Catalunya coordini les propostes de treball de la comissió d’estudi que proposen crear amb el País Valencià i les Illes Balears. També demanen garantir el principi d’ordinalitat, desenvolupar plenament l’Agència Tributària de Catalunya i que pugui funcionar en un model de finestreta única.

La moció de Ciutadans insta el Govern a reconsiderar la seva determinació d’eliminar les qualificacions trimestrals a primària i ESO. Consideren que si s’aplica “pot tenir efectes perjudicials” perquè evitaria que els alumnes assolissin “la cultura de l’esforç”.

També vol que es restableixi una comunicació fluida entre centres i Departament d’Educació. D’altra banda, el text reclama dissenyar un pla per eliminar els barracons, “des de la convicció que no són cap plaga bíblica, sinó que és a mans del Departament executar-ne la retirada en el termini màxim de dos anys”.

La iniciativa del grup de Carlos Carrizosa aprofita la moció d’educació per demanar a la Generalitat que apliqui “sense més dilacions” la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que fixa un 25% d’hores lectives en castellà.

En aquest pròxim ple, els socialistes també presenten una moció per emplaçar el Govern a presentar, en el termini d’un mes, les dades detallades del destí de les transferències del govern espanyol per fons covid-19, per departament, mes i objectiu. Volen que ho facin en el marc de la Comissió d’Economia. També insten a presentar la liquidació definitiva dels pressupostos de la Generalitat del 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia