Educació

Els docents gironins no aturen la mobilització

El segon dia de manifestació a Girona va reunir un miler de persones davant la seu de la Generalitat que reclamaven la dimissió del conseller d’Educació

Menys participants en la manifestació dels que hi havia el primer dia però la mateixa determinació. Un miler de persones es van tornar a manifestar ahir pels carrers de Girona (dimarts eren unes quatre mil), responent a la convocatòria unitària dels sindicats de professionals de l’educació. La manifestació, que sortia de la plaça Pompeu Fabra, va recórrer l’avinguda Jaume I fins a davant de l’edifici de Correus i va tornar per la plaça de la Independència i el carrer Santa Clara fins al punt de partida, i es van corejar els mateixos lemes del dia anterior: “Cambray dimissió”; “No va de vacances, va de mancances” o “Cambray, així ni ara ni mai”. Al final, en els parlaments, es va reclamar al president de la Generalitat que assumeixi directament la negociació del conflicte.

Ahir, abans que arrenqués la manifestació de davant de la seu de la Generalitat, els directors dels instituts públics gironins ja estaven reunits amb el delegat d’Educació, Adam Manyé. La trobada va durar gairebé tres hores i encara estava en curs quan la manifestació ja havia tornat al punt de partida i es dissolia. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies el portaveu de les direccions dels centres de secundària gironins, Joan Cumeras, va explicar que de la reunió n’havia sortit el “compromís” de respondre per escrit les diferents demandes que recull el manifest dels docents. També va dir que el mateix conseller Gonzàlez-Cambray, mentre durava la trobada, ja havia respost a una de les peticions dels docents anunciant la moratòria del currículum.

La moratòria no convenç

Els manifestants també s’havien assabentat de l’anunci del conseller, però els representants sindicals no hi veien motiu suficient per desconvocar la vaga. “Havia de passar per la mesa de negociació i parlar-ne; no podem crear competències entre centres”, deia Glòria Polls, portaveu d’Ustec-STEs, que reclamava un diàleg amb la comunitat educativa que segons ella fins ara no ha existit. “La moratòria és un primer pas perquè el currículum no és negociat ni respon a les necessitats. Esperem que s’obri la porta per negociar”, afegia la portaveu de la Intersindical, Núria Pastor.

Al final de la manifestació d’ahir els convocants van apel·lar els participants a desplaçar-se avui a la manifestació de Barcelona i “col·lapsar els serveis territorials” presentant al·legacions escrites a les propostes del departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia