Educació

educació

Una estudiant d’Olot obté la nota més alta de la selectivitat

Un 10. Aquesta és la nota que ha obtingut la Carla Vendrell a les proves d’accés a la universitat (PAU) Es tracta de la nota més alta en tot Catalunya i l’únic 10 d’aquest any. La Carla és d’Olot i ha estudiat batxillerat a l’INS la Garrotxa. Segons l’estudiant olotina: “No m’esperava treure un 10 rodó. Pensava que obtindria bona nota, però el 10 ha estat impressionant.”

De fet, va ser un dels coordinadors de les PAU, qui va trucar a la Carla per comunicar-li la notícia: “Recordo sentir massa emocions en un moment. De fet, crec que encara no ho he paït. Ara em costarà uns dies assimilar-ho, la veritat.”

Pel que fa als exàmens, “del que vaig sortir amb més bones sensacions va ser del d’anglès, tot i que en els altres també em vaig sentir segura i sabia que m’havien sortit bé.” Sobre els estudis universitaris, la seva intenció és matricular-se a la carrera de dret de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a Barcelona. “Encara no han sortit les notes de tall d’aquest any, però el 2022 demanaven un 10,9 per entrar a la carrera. Suposo que aquest any anirà per aquí també”, explica.

Un dels aspectes que també destaca l’olotina a l’hora de pensar en el 10, és el batxillerat. “El batxillerat també m’ha anat molt bé. Tinc de mitjana un 9,3. Crec que el fet de portar una molt bona base des del centre escolar m’ha permès no atabalar-me gaire durant els dies de selectivitat, anar molt més tranquil·la i sense tants de nervis.”

Campiona del món

A part de la faceta d’estudiant, la jove olotina també és membre del Club Patí Olot (CPA) des del 2009. Fa dos anys, el 2021, es va proclamar campiona del món amb l’espectacle Trampa mortal, al Paraguai. També va rebre el Trofeu Internacional Lattes l’any 2019 a França amb l’actuació Dona’m corda, del Grup Júnior del CPA. Alguns dels altres espectacles de patinatge en què ha participat han estat Salvatge, Marineres o Samba di Bahía, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.