Educació

Protesta dels sindicats d’educació: “Aquest primer trimestre ens trobaran novament al carrer”

USTEC-STEs (IAC), CGT i Intersindical mantenen la vaga convocada el 6 de setembre

Els sindicats USTEC-STEs (IAC), CGT i Intersindical mantenen la vaga convocada el 6 de setembre, el primer dia lectiu del curs 2023-2024, davant la manca d’un compromís “ferm” del Departament d’Educació. Aquest dilluns, coincidint amb la roda de premsa d’Anna Simó per presentar les novetats del curs escolar, s’han concentrat davant la seu de la conselleria, a la Via Augusta de Barcelona, on han tallat durant una estona el trànsit amb crides contra la situació laboral dels docents i a reprendre les negociació, com ara “això no és docència, és supervivència”. “Anna Simó, volem negociació” i “Revertiu retallades o vaga, vaga, vaga”.

Aquest primer trimestre ens trobaran novament al carrer”, ha assegurat el portaveu de la CGT, Miquel González, que ha recordat, regons recull l’ACN, que la mobilització forma part del cicle d’aturades que va començar dos anys enrere per revertir les retallades. Els sindicats exigeixen el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament; l’equiparació salarial per al professorat de l’FP, i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys.

La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha explicat que el sindicat manté la vaga per exigir la recuperació de les condicions laborals perdudes amb les retallades i les millores “d’aquest servei educatiu amb tantes mancances i tants problemes a resoldre”. En aquest sentit, Segura ha apuntat que decisions “arbitràries” com ara el canvi d’inici del calendari escolar evidencien la manca de negociació del departament. El sindicat va anunciar l’aturada el juny passat després que les negociacions amb la nova conselleria fracassessin.

En la mateixa línia, el portaveu de la CGT, Miquel González, ha assegurat que no és suficient un canvi de tarannà “si no hi ha un compromís ferm de revertir les retallades”. González ha dit que és una “vergonya” que es comenci el curs amb una reunió de la mesa sectorial quan hi ha una vaga convocada: “Posa de manifest que hi ha un conflicte educatiu molt greu”, ha afegit. El portaveu ha dit que aquest inici de curs marca el principi d’un cicle de negociacions: “Aquest primer trimestre ens trobaran novament al carrer”.

El portaveu d’Intersindical, Marc Martorell, ha denunciat la “hipocresia” d’alguns dirigents polítics que diumenge van plànyer la mort de la lingüista Carme Junyent. “Mentrestant avui i demà negaran el dret de ser escolaritzats en català a una bona part de l’alumnat de Catalunya”, ha criticat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia