Educació

Simó diu que no es pot comprometre ara amb els sindicats sense conèixer l’escenari pressupostari de 2024

Assegura que es debatrà l’ordre de calendari amb la comunitat educatiu

Assegura que la pràctica totalitat dels xecs escolar s’han activat

“El que no puc fer ara en aquest moment és adquirir un compromís amb els sindicats quan no sabem quins escenaris pressupostaris tindrem pel 2024”, ha assegurat la consellera d’Educació, Anna Simó, declaracions a TV3 a l’arrencada del nou curs que comença amb una nova convocatòria de vaga per part dels sindicats USTEC, CGT i la Intersindical. “Seria molt irresponsable d’adquirir ara compromisos i poc responsable envers dels sindicats”, ha assegurat.

Simó s’ha mostrat partidària de mantenir l’inici de curs abans de la Diada tot i que ha recordat que s’ha compromès a debatre sobre l’ordre de calendari, que no només recull l’arrencada de les classes, amb els diferents àmbits i actors del sector educatiu.

Tot i que no ha donat cap dada concreta, la consellera Simó ha apuntat que els resultats de les competències bàsiques no seran bons: “No m’agradaran segur. La tendència, a grans trets, no es revertirà, però ens serviran per prendre mesures de xoc.

Pel que fa al xec de material, la consellera ha recordat que es gestiona des de Presidència i Economia i que serà a govern on es farà balanç: “No estic en condicions de respondre si el curs vinent es repetirà”. Malgrat tot, ha avançat que “ahir hi havia la pràctica totalitat dels xecs activats i el percentatge d’utilització va ràpid”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia