Educació

GIRONA

L’AFA de l’Ermessenda, “satisfeta” de la reculada que permet continuar al Cartañà

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’institut Ermessenda de Girona se sent “satisfeta” pel compromís de les administracions de conservar la subseu de l’edifici Cartañà fins que no s’habiliti un institut nou a l’antiga fàbrica Simon. Amb tot, la seva portaveu, Lada Servitja, assegura que les famílies estan “molestes i enfadades” pel que consideren un problema creat pel mateix Ajuntament de Girona, que finalment ha hagut de recular en la seva pretensió d’unificar l’institut Ermessenda a la subseu de Can Prunell. Atès que encara cal completar la cessió dels terrenys de la Simon a la Generalitat, el consistori preveia la possibilitat de fer la cessió temporal d’uns terrenys al costat de Can Prunell.

Segons l’AFA, però, l’informe urbanístic va concloure que aquesta operació no era vàlida perquè una de les dues parcel·les que cedia l’Ajuntament té un “arbrat consolidat” i l’altra és massa petita per poder-hi fer un pati.

D’aquesta manera, només quedava la tercera possibilitat que sospesava el consistori, tot i que no era la que prioritzava: continuar al Cartañà fins que no es faci l’edifici nou a la Simon. Les dues administracions han adquirit aquest compromís amb les famílies, i el consistori, que renuncia a buscar més solars provisionals, assumirà el lloguer del Cartañà el curs que ve. Segons van explicar els representants de la Generalitat a l’AFA, el nou institut a la Simon es demorarà encara quatre anys més, com a mínim, de manera que les administracions hauran d’aclarir com es paga el lloguer a partir del curs 2025/26. De moment, en la reunió de dimarts van instar-se a cooperar per mantenir la subseu de Cartañà: “A partir del segon any no sabem qui pagarà el lloguer, però ens han dit que els alumnes no se’n mouran si no és per anar a la Simon”, va explicar Lada Servitja.

El consistori es reunirà en els pròxims dies amb el Bisbat, que sempre s’ha mostrat obert a renovar el lloguer del Cartañà fins que no es faci l’edifici nou, per acordar les condicions d’un nou contracte. Fonts del consistori van dir ahir que fins d’aquí a uns dies no es valorarà la situació de l’Ermessenda. Entre d’altres, l’equip de govern haurà de buscar la fórmula per pagar el lloguer del curs que ve, atès que no hi ha cap partida dels pressupostos del 2024 prevista en aquest sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia