Educació

educació

El retard en les adjudicacions desperta protestes dels sindicats educatius i Educació diu que és “un problema tècnic”

Sindicats i Ensenyament s’han reunit de forma telemàtica per abordar la problemàtica

Educació emana “tranquil·litat” i remarca que tots els funcionaris “estaran col·locats i tindran un lloc vacant el curs vinent”

L’endarreriment en les adjudicacions d’estiu desperta el neguit i la indignació entre els mestres i els sindicats. El Departament d’Educació ho atribueix a “un problema tècnic” i ha dit que confia en poder-lo resoldre “el més aviat possible”. Ho ha assegurat Dolors Collell, directora general de Professorat i Personal de Centres Públics del Departament d’Educació, que ha llançat un missatge de “tranquil·litat” per a totes les persones pendents d’una adjudicació d’estiu: “Tots els funcionaris estaran col·locats i tindran un lloc vacant el curs vinent”, ha apuntat. Tot plegat després de la concentració que un centenar de persones ha protagonitzat a les portes de la conselleria aquest dilluns i de la trobada telemàtica que sindicats educatius han mantingut amb el Departament.

La concentració ha estat convocada pels sindicats educatius, que han denunciat que els prop de 20.000 nous funcionaris i que ara haurien de començar el període de pràctiques no poden accedir a les places sol·licitades ja que aquestes han estat adjudicades “a dit” en aplicació dels decrets de plantilles. Sindicats i Departament d’Educació s’han reunit de manera telemàtica, trobada que s’ha limitat a ser “informativa”. Davant d’això, els sindicats han anunciat que mantindran les protestes.

La portaveu d’USTEC-STES, Iolanda Segura, ha afirmat aquest dilluns a les portes d’Educació que el decret de plantilles “els ha explotat a la cara” a la conselleria, ja que ha defensat que en no limitar les places que les direccions poden bloquejar per escollir elles el perfil i la persona, no hi ha prou places en algunes especialitats per adjudicar-les als nous funcionaris que les han demanat per tal de fer el període de pràctiques.

Dolors Collell ha recordat que s’ha arribat a aquesta situació després d’un procés extraordinari d’estabilització en què s’ha pogut estabilitzar i funcionarialitzar moltes persones i que “ara ha de culminar”. Ha explicat que aquests professionals han de fer la seva fase de pràctiques per, posteriorment, esdevenir funcionaris de carrera.

Preguntada sobre possibles calendaris, ha dit que s’està treballant per resoldre la problemàtica “el més aviat possible”. Ha evitat concretar terminis per “no generar expectatives” i ha assegurat que la conselleria està treballant amb les direccions dels centres educatius al 100% per buscar “la millor solució per a tothom”. En aquest sentit, ha recordat que d’ença que va iniciar-se el procés d’estabilització s’ha seguit un calendari “molt condensat” que “s’ha anat complint”. Per això, ha insistit en què aquesta adjudicació no serà una excepció: “La finalitzarem correctament”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera