Educació

educació

Un centenar de joves preuniversitaris coneixen el dia a dia de la Universitat amb els Campus d’Estiu

La Universitat de Girona (UdG) ha acollit estudiants de secundària i batxillerat en el marc dels seus Campus d’Estiu, una iniciativa que busca introduir els joves en el que serà la seva futura vida universitària. Durant dues setmanes, un centenar estudiants han explorat els centres docents, les instal·lacions, els serveis i la faceta de recerca de la Universitat de la mà dels investigadors de la UdG, a través de 37 activitats distribuïdes entre els tres campus de la UdG així com al Parc de Recerca i Innovació i l’Escola Universitària de les Arts – ERAM, amb seu a Salt.

La primera setmana va ser el torn dels 59 estudiants de 4t curs de l’ESO, que van assistir a la 14a edició del Campus PreBAT del 25 al 29 de juny. Aquest programa té com a objectiu despertar l’interès per la recerca a través d’activitats pràctiques en diferents àrees del coneixement. Durant quatre dies, els assistents han participat en un programa que ha inclòs tallers de direcció d’empresa, dret, creació cinematogràfica, arquitectura i enginyeria química. Entre les activitats que més han agradat als participants, destaquen el taller de Medicina, on han conegut el procediment de dissecció d’un cos humà, i el taller de Ciències, en què han dut a terme pràctiques de microorganismes, ciència de les olors i gametogènesi.

D’altra banda, de l’1 al 5 de juliol, ha tingut lloc la 17a edició del Jove Campus de Recerca (JCR), amb la participació de 38 estudiants de primer curs de Batxillerat. Aquesta iniciativa pretén despertar l’interès per la recerca entre els joves que estan a punt d’iniciar els seus estudis universitaris així com proporcionar-los eines i recursos per introduir-se en el món de la investigació i avançar en els seus treballs de recerca.

De la mà d’investigadors de la UdG, els estudiants del JCR han pogut endinsar-se en el món de la recerca amb activitats tan diverses com la simulació d’un judici, extraccions d’ADN o un taller sobre potabilització d’aigües, entre moltes altres. El taller de Comunicació de la Recerca i el de Biblioteca han estat els més ben valorats perquè, segons un dels participants, han resultat “molt útils per al treball de recerca tant pel que fa a la cerca de fons com per a l’exposició final”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.