Educació

educació

El català obté el pitjor resultat a les competències bàsiques de l’ESO en una dècada

La prova de llengua catalana segueix la tendència a la baixa dels últims anys i l’anglès empitjora tant en primària com en secundària

Els resultats de les altres matèries milloren substancialment

Encara que els resultats de les proves de competències bàsiques milloren en general, hi ha dues excepcions. La puntuació del català a 4t d’ESO segueix a la baixa i registra la pitjor nota almenys des del 2013, segons les dades facilitades per Educació, i l’anglès tant a sisè de primària com a 4t d’ESO mostra resultats pitjors que els del 2023.

En la resta de matèries avaluades, les puntuacions són més altes, com en el cas de castellà, competència matemàtica i ciència, tecnologia i enginyeria a l’ESO; i castellà, matemàtiques i medi natural a primària. Educació destaca que en termes generals es confirma la millora iniciada el curs passat.

En l’àmbit d’educació primària, les puntuacions mitjanes globals milloren aquest 2024 respecte l’anterior, excepte en anglès. És en l’assignatura de medi natural on hi ha la millora més notable de puntuació mitjana, de 71,6 a 74,3. En canvi, en l’anglès s’empitjora del 77,8 del curs passat al 73,2 d’aquest últim.

Pel que fa a l’educació secundària, llengua castellana i ciència, tecnologia i enginyeria milloren d’un71,6 a un 75,9 i de 68,7 a un 72,6, respectivament. És en el segon tram educatiu on el català empitjora substancialment. Des de 2021, els resultats de la llengua catalana empitjoren cada any, arribant enguany a un 70,7 de nota global mitjana. És la segona nota més baixa, només per darrere de matemàtiques. En aquesta assignatura, els resultats no són bons des de desprès de la pandèmia, però es percep una certa millora. En el cas de la llengua estrangera anglès, el nivell baixa en comparació de l’any passat, però es manté per sobre de la mitjana de 70.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.