Educació

Olot

Medalla de la Ciutat per als impulsors de l’FP a la Garrotxa

La 21a Medalla de la Ciutat d’Olot serà per als impulsors de la formació professional (FP) a la capital de la Garrotxa, pionera a les comarques gironines. La primera FP es va iniciar el 1974, ara fa justament cinquanta anys, amb 500 alumnes, que es van poder especialitzar en les modalitats d’electricitat i administració. Tenia delegacions a Banyoles, Palafrugell, Blanes i Figueres.

La concessió no és directa, sinó que, tal com marca el protocol municipal i tal com s’ha publicat recentment al BOP, ara s’obre un torn de recollida de suports per concedir la Medalla de la Ciutat als deu centres educatius que han impulsat i consolidat aquesta formació a la ciutat. D’aquesta manera, doncs, institucions, entitats i persones a títol individual poden adherir-s’hi enviant un correu a [email protected]. La concessió es durà a terme pel ple municipal la propera tardor i es lliurarà a l’INS La Garrotxa, l’INS Bosc de la Coma, l’INS Montsacopa, l’Escola Pia d’Olot, l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot, el Pla de Transició al Treball, l’Aula Format d’Olot, la Fundació Kreas, l’Escola de Noves Oportunitats Noima i Integra.

Els estudis de formació professional van començar a impartir-se a Olot l’octubre del 1974 amb la creació de la Secció de Formació Professional de la Garrotxa. Les classes es van impartir primer a l’institut Montsacopa i, a partir del 1975, en un taller situat al carrer del Pintor Galwey. El gener del 1979 es va inaugurar l’edifici de Formació Professional de la Garrotxa, amb Ramon Parés com a primer director. Posteriorment, una comissió gestora va fixar les bases per a l’oferta d’estudis de formació professional, que ha crescut i s’ha anat diversificant.

L’Ajuntament d’Olot, entregant aquest guardó, vol reconèixer la feina feta pels centres i destacar el treball i les oportunitats personals i professionals que han ofert a milers d’alumnes al llarg de tots aquests anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.