Educació

Olot

El PSC d’Olot reclama la creació d’una quarantena de places públiques a les escoles bressol

El PSC d’Olot ha denunciat que hi ha una important falta de places a les escoles bressol públiques de la ciutat i ha demanat solucions urgents a la gestió de l’Ajuntament. En concret, ha reclamat la creació de més places a les escoles bressol públiques després que una quarantena d’infants s’hagin quedat sense plaça. El portaveu socialista, Josep Guix, va explicar que aquesta situació ha generat preocupació entre les famílies afectades, que veuen insuficients les mesures per garantir una educació infantil adequada. Guix hi va afegir que, malgrat que el govern local disposava d’una borsa d’ajuts del programa Next Generation per crear aquestes places, no s’ha aprofitat. “No entenem com es pot prioritzar la construcció d’una piscina coberta per valor de sis milions d’euros o un milió d’euros per a la compra i arranjament d’una oficina d’atenció ciutadana que encara s’ha d’obrir, mentre que es deixen de banda les necessitats educatives bàsiques”, va manifestar.

El PSC s’ha fet ressò de les queixes de la plataforma de mares creada arran d’aquesta problemàtica i que ha mostrat també la seva preocupació per la falta de resposta a les sol·licituds educatives. En aquest sentit, va insistir que cal donar resposta a totes les sol·licituds educatives, especialment en l’àmbit de l’educació infantil, i va qualificar de “responsabilitat bàsica” assegurar que tots els infants tinguin accés a una plaça a les escoles bressol públiques. Finalment, va fer una crida a l’Ajuntament perquè revisi la seva planificació i prioritzi la creació de les places necessàries per cobrir la demanda actual. “És essencial que les administracions garanteixin un accés adequat a l’educació des de les primeres etapes”, va concloure Guix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia