Educació

educació

El govern recorre la suspensió cautelar del decret que vol protegir el català a l’escola

El govern ha interposat un recurs contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que suspèn cautelarment el decret d’usos lingüístic que es va impulsar arran de la sentència del 25% de castellà i que vol blindar el català com a llengua vehicular a l’ensenyament no universitari i donar seguretat jurídica a les direccions dels centres a l’hora d’aplicar la immersió.

En l’escrit, l’executiu català argumenta que no hi ha motius per dictar mesures cautelars perquè el decret no suposa un dany real i efectiu a l’alumnat. El govern va aprovar el decret el 14 de maig per fixar que el català és la llengua “normalment emprada com a vehicular”. I l’Assemblea per a una Escola Bilingüe, que lluita per augmentar la presència de la llengua castellana en l’àmbit educatiu, en va demanar la suspensió cautelar.

El recurs del govern recorda al TSJC que l’adopció de mesures cautelars ha de ser especialment restrictiva a l’hora de suspendre disposicions de caràcter general, com la norma impugnada, que desplega normes plenament vigents com la Llei d’Educació de Catalunya, el Decret Llei 6/2022 o la Llei 8/2022. A més, el govern es mostra plenament convençut de la legalitat del decret 91/2024 suspès cautelarment, segons informa en un comunicat.

De fet, l’executiu assegura que la suspensió cautelar no suposa cap problema respecte a la revisió dels projectes lingüístics dels centres. Es tracta, segons diuen, d’un procediment recollit al Decret Llei 6/2022 i que el Departament d’Educació seguirà duent a terme, tal i com queda reflectit als documents de gestió de centre que contenen les instruccions pedagògiques d’inici del curs 2024-2025.

Per últim, l’executiu també es manifesta contrari a la suspensió cautelar del decret sencer quan, en tot cas, considera que les mesures cautelars s’haguessin pogut limitar als articles on el tribunal apreciés vulneracions de drets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Demanen a l’Ajuntament de Barcelona que suspengui la compra de pistoles elèctriques

BARCELONA
societat

Detingut un reincident en furts i robatoris al municipi

cassà de la selva
medi ambient

Comença l’aportació de sorra a Sitges i els hotelers volen solucions estructurals

SITGES
religió

Apartat un mossèn denunciat per abusos els anys 80 a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet
urbanisme

Tarragona blinda la zona de vianants entre les rambles

Tarragona

A punt cinc refugis climàtics i tretze zones d’ombra

palafrugell
URBANISME

Un milió d’euros per al projecte de recuperació de la Bassa Nova de Reus

Reus
educació

El govern recorre la suspensió cautelar del decret que vol protegir el català a l’escola

barcelona
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot