Educació

L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de Mar va ser un municipi “visionari” en el moment d’obrir l’escola de gènere de punt i adonar-se de la importància que tindria aquesta activitat per l’economia de la comarca. Amb aquest mateix objectiu s’ha presentat un nou acord per continuar treballant en aquesta línia i fer “renéixer” l’escola en un nou centre d’FP integrada en la família tèxtil. Això serà possible gràcies a l’acord a que han arribat la Diputació de Barcelona, propietària de l’immoble, amb la Generalitat que s’encarregarà d’adequar-lo per tenir tota l’oferta completa dels cicles mitjans i superiors d’FP tèxtil a partir del curs 2025-26. Així ho ha anunciat aquest matí la consellera d’Educació, Anna Simó, amb la intenció de “preservar la tradició tèxtil, impulsar l’economia i donar resposta a les expectatives formatives dels joves d’acord amb la demanda del mercat laboral”. A l’acte ha volgut agrair també la implicació de les més de 150 empreses que col·laboren acollint els alumnes en pràctiques d’una FP Dual que el curs vinent serà obligatòria per tot l’alumnat. El diputat d’Educació, Joan Galiano, ha assegurat que el projecte respon a una demanda històrica del territori i per donar resposta a les necessitats del país. “Ens blindem a treballar en aquesta línia”, defensava amb la voluntat de buscar sinergies amb el món empresarial.

Ampliar l’oferta d’FP

A l’IES Lluís Domènech i Montaner s’ofereixen actualment tres cicles formatius tèxtils: de confecció i moda, patronatge i moda i fabricació i ennobliment de productes tèxtils. Pel curs vinent es preveuen uns 140 alumnes i la incorporació a l’oferta formativa d’un certificat professional de nivell 1. Aquesta estudis han experimentat un augment continuat d’alumnat. La projecció pel curs 2024-2025 és que l’institut es quedi com a centre d’ESO i Batxillerat i l’oferta formativa d’FP tèxtil es pugui ampliar a l’escola de teixits amb d’altres cicles de disseny, un cicle superior d’ennobliment i cursos bàsics d’arranjaments tèxtils.

Recerca i innovació

El nou centre d’FP servirà com a pol de transferència de coneixement i producció de recerca. El 2011, l’escola de teixits va passar a convertir-se en l’actual Centre de Rceerca i TRansferència de Tecnologia Tèxtil (CRTT), un centre de referència en recerca, desenvolupament i transferència tecnològica en el camp de la indústria tèxtil adscrit a la Diputació de Barcelona. Tant la la Generalitat com la Diputació confien que el nou centre acabi esdevenint un hub tecnològic que generi una cadena de valor amb la implicació de les empreses del sector a l’hora de concretar quina formació d’ofereix. En aquest sentit, s’espera que des de Canet es pugui beneficiar també altres centres que imparteixen FP tèxtil a Barcelona, Terrassa, Igualada, Lleida i Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia