Educació

educació

Vuit de cada deu ciutadans aprova el sistema educatiu, segons el CEO

Un 82% dels ciutadans aprova el sistema educatiu català, tot i que el grau de confiança que li atorguen és només d’un 6,2 sobre 10, segons una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) d’aquest juliol.

L’estudi també pregunta sobre el model educatiu. Un 63% dels enquestats aposta per una escola centrada en competències i treball en projectes a l’ESO enfront d’un 29% que prefereix el model basat en coneixements i memorització. Aquest percentatge és més baix a infantil i primària, en què un 58% prefereix el model per projectes enfront del 34% que aposta per potenciar els coneixements i l’estudi a través de la memòria.

Sobre la qualitat de l’educació, un 33% creu que és millor a les escoles concertades que a les públiques, un 30% considera que és igual i un 14% creu que és millor la xarxa pública. L’enquesta també reflecteix el gran suport que tenen els ciutadans cap als centres públics (93%), un percentatge que baixa al 60% en la concertada. De fet, un 35% dels catalans es mostra contrari a l’existència dels centres de titularitat privada finançats amb fons públics. En canvi, set de cada deu aprova que hi hagi escoles privades.

A més, un 78% de les persones enquestades està “molt d’acord o bastant d’acord” que els mestres de la pública fan una feina molt rellevant, que s’esforcen a oferir el millor servei públic (58%) i estan ben preparats per fer la seva feina (55%).

Segregació escolar

El CEO també ha preguntat sobre la segregació escolar. La meitat de les persones enquestades considera que és un problema molt greu la concentració d’alumnat d’un nivell socioeconòmic baix o alt. En el cas de l’acumulació d’alumnat d’origen migrant, el percentatge és una mica inferior (46%).

A més, un 85% dels enquestats estan molt d’acord o d’acord que la proporció d’alumnat en diferents escoles segons el nivell econòmic o d’origen migrant sigui similar. Aquesta distribució equilibrada d’alumnat precisament és la que s’està duent a terme en aplicació del Pla Contra la Segregació Escolar, del 2019, i que intenta que totes les escoles d’un mateix municipi tinguin el mateix perfil d’escolars per reduir la segregació existent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia