Educació

llengua

Plataforma per la Llengua identifica fins a 58 noves normes legals al BOE que discriminen el català

L’entitat fa un recompte de les disposicions publicades el segon trimestre que reforcen el castellà

Una quinzena d’aquestes normatives intervenen directament en el món de l’empresa

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar dins del segon trimestre de l’any fins a 58 noves normes legals que reforcen el castellà i discriminen la llengua catalana. Així ho ha denunciat Plataforma per la Llengua, que, com fa cada tres mesos, ha presentat un recull amb les normes discriminatòries aprovades per l’executiu espanyol. Una de les més destacades d’aquestes normes ha estat, segons l’entitat, el reial decret publicat al maig que imposava la llengua castellana en la redacció de les instruccions i la informació de seguretat dels equips radioelèctrics comercialitzats a l’Estat espanyol.

Plataforma per la Llengua diu que aquesta és una de les 16 normes que intervenen directament en el món de l’empresa o intercanvi comercial. “Aquesta mena de normatives contribueixen a l’hegemonia ambiental de la llengua castellana i dificulten que la població es familiaritzi amb la terminologia en català, que es veu substituïda per la castellana”, diu Plataforma per la Llengua, que considera que la vitalitat del castellà no és intrínsica o per l’çus sinó que “és indestriable de l’acció i la intervenció estatals, tant en el passat com en el present més immediat”.

També van aprovar 9 normes discriminatòries aplicables per a les federacions esportives i 7 més que fan referència a l’àmbit de protecció de dades i drets digitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia