Educació

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

La Plaça Mercat d’Olot ha acollit més de 20 visites d’estudiants dels centres escolars d’Olot i d’arreu de la Garrotxa durant el curs 2023-2024. A diferència de les darreres edicions, on els participants feien una visita, coneixien els placers i posaven en comú la seva experiència, aquest curs han realitzat diversos tallers per conèixer de primera mà els productes de proximitat i territori que es poden trobar al Mercat d’Olot així com descobrir l’àmplia gastronomia garrotxina.

Distribuïts per edats, des de la Plaça Mercat d’Olot i Educart s’han organitzat diversos tallers. D’una banda, els infants d’I3, I4 i I5 han pogut conèixer la varietat d’aliments existents a la Plaça Mercat i, amb el cistell a la mà, han pogut adquirir els productes necessaris per fer un brou per les seves famílies amb l’ajuda de la cuinera Anna Dulot. En el cas de l’alumnat de primària, els participants han pogut preparar uns bons macarrons després de conèixer els productes frescos del mercat, les parades existents i l’Aula Tast.

Pel que fa a l’alumnat d’ESO i cicles formatius, s’ha portat a terme la sessió ‘Som el que mengem?’, un taller de cuina i documental que ha aproximat els joves a les diferents parades alhora que lliurar-los les eines i claus per preparar unes tapes o uns plats 100% garrotxins.

Aquests propostes formen part dels Recursos Educatius que ofereix l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot amb la voluntat de formar els infants i joves i donar a conèixer la producció agroalimentària del territori rural, els processos de transformació dels productes que s’adquireixen, els productes que s’hi elaboren, el paisatge de la zona, l’impacte que té el consum d’aquests en l’economia i tradicions del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia