Educació

Educació

Reus assigna 400.000 euros per renovar les instal·lacions tèrmiques de 6 escoles públiques

És una reivindicació constant arreu: que els nens estiguin a les escoles amb una temperatura adequada, tant quan fa fred com quan fa calor. A Reus, l’Ajuntament està implementant el pla director de reposició i millores a les escoles de la ciutat, i ha aprovat el projecte executiu per a la renovació de les instal·lacions tèrmiques en sis centres educatius del municipi. Les actuacions comportaran la inversió de 400.000 euros. Les obres s’executaran per fases. La primera preveu intervenir a les escoles Rubió i Ors, Cèlia Artiga, Misericòrdia i Eduard Toda. La segona fase serà a les escoles General Prim i Marià Fortuny. Aviat s’ha de publicar la licitació del contracte d’obres per a l’execució de la primera fase.

En aquests centres escolars hi ha calderes, algunes de gas natural i algunes de gasoil, que daten de l’any 1989. Actualment ja no es troben recanvis per fer les reparacions i és necessari substituir-les, ja que també han arribat al final de la seva vida útil. El servei de manteniment de les instal·lacions informa sovint d’avaries greus. En la major part de les escoles hi ha mòduls de calderes que no funcionen i també hi ha elements dels circuits primari i secundari que s’han fet malbé.

L’acord d’aprovació del projecte preveu també la declaració d’urgència de la tramitació de l’expedient, per raons d’interès públic. El projecte preveu un termini d’execució de les obres aproximat d’un mes per a les actuacions a cada escola. El termini s’inicia a partir de la formalització del contracte.

El pla director d’inversions en reposició i millores d’equipaments educatius públics és un document de planificació que ha de servir per determinar l’estratègia d’execució d’inversions per als pròxims anys. El pla director identifica en conjunt actuacions per un import total de més de 27 milions d’euros en 25 centres educatius públics –19 escoles i 6 escoles bressol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia