Educació

364 usuaris de transport escolar i 1.091 de menjador escolar en el nou curs

El servei d’Educació del Consell Comarcal del Ripollès ha rebut fins al moment 364 sol·licituds d’alumnes per al transport escolar i 1.091 més per al menjador escolar. La corporació gestiona aquests dos serveis des que el Govern català li va delegar la competència el 1989. Són gratuïts per a tots els alumnes des del segon curs del primer cicle d’Educació infantil fins a 4t d’Educació secundària obligatòria (ESO) que, com que no disposen de centre d’ensenyament al seu municipi, hagin de desplaçar-se a un altre.

En les gratuïtats del transport no s’hi inclou el batxillerat o els cicles formatius, ja que es tracta d’ensenyaments postobligatoris. Per a les famílies sense dret a gratuïtat del transport, el consell comarcal posa a disposició el sistema d’ajuts de desplaçament.

Setze línies de transport

En el cas del servei de transport, s’han presentat una vintena de sol·licituds menys que l’any passat en les mateixes dates. La corporació posa a disposició dels usuaris setze línies de transport escolar, les mateixes que el cursa passat, però es reserva la possibilitat de fer alguna modificació si es reben més sol·licituds d’escolarització. Entre els usuaris, 299 són del servei de transport interurbà, que és gratuït, i 65 de l’urbà. Aquest últim correspon a Ripoll, Beget, Batet, la Colònia Noguera i la Colònia Estabanell.

La corporació, a més, es fa càrrec de confeccionar el mapa de les línies en funció de la demanda i d’adjudicar el servei a les companyies d’autocars, a més de vetllar pel seu bon funcionament.

Onze centres públics

El Consell Comarcal del Ripollès també gestiona el menjador escolar dels onze centre d’ensenyament públic de la comarca. Fins al moment ha sol·licitat aquest servei 1.091 alumnes, una vintena més que el 2023. Les sol·licituds encara es poden presentar presencialment o telemàticament al web ripolles.cat/ensenyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dediquen un espai en memòria de l'hostaler Lluís Fernández

GIRONA
Societat

La pluja inunda camps de cultiu de fruita seca i olivera a Castelldans

Castelldans

L’Ajuntament impulsa la creació d’una àrea verda marina

CALONGE
Medi ambient

Arxivada la investigació sobre el vessament de pèl·lets a les platges de Tarragona

Tarragona
Societat

La flota d’autobusos de Terrassa suma deu nous vehicles híbrids

Terrassa
salut

Manel Esteller renuncia a dirigir l’Institut Josep Carreras

barcelona
societat

L’Aeroclub de Reus vol traslladar-se a un nou aeròdrom a la Conca de Barberà

Reus
educació

El 44% de places de llar d’infants privades queden buides aquest curs

barcelona

Arriben al municipi els primers 100 migrants amb dret d’asil

TOSSA DE MAR