Educació

educació

Barcelona començarà el curs amb cinc instituts escola nous

Barcelona disposarà de cinc nous instituts escola, aquest inici de curs, quatre dels quals s’ubiquen a Zona Nord. S’han creat pel creixement de les escoles dels barris de Torre Baró, Vallbona i Ciutat Meridiana, que aquest curs acolliran primer d’ESO. Són l’institut escola Mestre Morera, l’institut escola Ferrer i Guàrdia, l’institut escola Elisenda de Montcada i l’institut escola Ciutat Comtal. A més, Zona Nord disposarà també d’un equip tècnic de sis professionals (amb dos psicopedagogs; un tècnic d’assessorament i orientació en llengua, interculturalitat i cohesió social; un assessor psicopedagògic; un treballador social, i un professional d’escolarització), que podran atendre des de la proximitat les necessitats d’aquest territori. De moment, ja s’han pogut constatar els primers fruits d’aquesta transformació: s’ha passat d’una mitjana, en els darrers sis cursos, del 56% de les famílies que triaven cursar la secundària a la zona a un 85% d’alumnat que opta per quedar-s’hi, segons les dades de preinscripció.

D’altra banda, es posa en marxa l’institut escola Vapor i Molí, fruit de la fusió de l’escola Molí de Finestrelles i l’institut Vapor del Fil. En total, la ciutat disposarà de 22 instituts escola (el 2017 n’hi havia només dos), la qual cosa, juntament amb la simplificació del model d’adscripcions (el 99% de les escoles ja tenen adscrits només dos o tres instituts), afavoreix la continuïtat educativa.

El sistema educatiu de la ciutat escolaritzarà, segons dades provisionals de finals d’agost, un total de 167.533 infants i joves, 1.463 menys que el curs anterior. D’altra banda, hi haurà un 2,2% més de dotacions docents que l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia