Educació

educació

Comença el curs a les escoles bressol de Barcelona

Aquest dilluns comença el curs a les escoles bressol i llars d’infants de la ciutat de Barcelona. Per una banda, la xarxa d’escoles bressol municipal, amb 105 centres, que gestiona l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) obre amb una capacitat total de 8.845 places, distribuïdes en un total de 624 grups de 0, d’1 i de 2 anys. A aquesta xarxa se li sumen les cinc llars d’infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya, que també inicien el curs demà i que obren amb un total de 326 places distribuïdes en 26 grups.

Aquest curs, i durant el període de preinscripció, l’Ajuntament de Barcelona va oferir un total de 4.646 places vacants. Se’n van sol·licitar un total de 8.291 de les quals es van assignar 4.582, i van quedar 66 vacants. Per tant, el percentatge de demanda atesa aquest any s’ha situat en el 55%, el mateix que el curs passat. Per grups d’edat, la demanda atesa és semblant: 58% en el grup d’infants de 0 anys, 57% en el grup d’1 any i 51% en el grup de 2 anys.

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona observa un increment en els percentatges d’escolarització a la xarxa d’escoles públiques en relació a les dades del padró municipal referides als infants de 2 anys, sent un 41% els infants matriculats a les escoles públiques. I en el cas d’alguns districtes com Horta-Guinardó o Sant Martí 1 de cada 2 infants ocupen una plaça pública.

D’altra banda, els infants que han accedit amb plaça reservada per necessitats educatives a l’escola bressol s’ha incrementat en un 20%, sent un total de 230 infants. Per fer-ne seguiment i atenció a aquests infants, l’IMEB disposa d’un equip d’educació inclusiva i un Servei d’atenció Especialitzada Itinerant (SEI) amb mestres d’educació especial i tècniques auxiliars d’infermeria.

Entre les novetats d’aquest curs 2024-2025 destaca el manteniment del servei amb diversificació horària a l’escola bressol Germanetes (districte de l’Eixample) amb un grup de matí i un grup de tarda, de 13 places cadascun. La diversificació horària permet matricular infants en horari reduït en un grup només de matí (de 9 a 13h) o bé només de tarda (de 15h a 19h), L’EMB Germanetes ofereix també cinc grups en l’horari complet de 8h a 17h (que inclou el servei d’acollida matinal).

Obres de millora

Aquest estiu s’han dut terme diferents actuacions de millora dels equipaments, que han estat principalment per millorar el confort tèrmic en 60 escoles bressol. També s’han fet actuacions per millorar els patis en 7 escoles bressol. La inversió total ha estat de 1.630.000€. Desglossat, aquest pressupost s’ha destinat a actuacions relacionades amb la climatització, instal·lació de envolupants en tendals i cobertes, i millores als patis.

D’altra banda, aquest setembre també comencen el curs els espais familiars de criança municipal que ofereixen un total de 1.400 places i que estan distribuïdes en 26 espais per tota la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia