Educació

SOLIDARITAT

La UdG lidera un projecte educatiu solidari a Àfrica

La iniciativa internacional cerca potenciar l’educació superior a Somàlia, Etiòpia i Kenya

Hi haurà una trobada a Girona el novembre

La Universitat de Girona (UdG) lidera en el projecte Impactful, Inclusive, Integrated Higher Education in Eastern Africa , una iniciativa integrada en el pla Erasmus+ KA2, que té com a objectiu enfortir les Institucions d’Educació Superior (IES) en regions perifèriques de Somàlia, Etiòpia i Kenya, mitjançant un enfocament innovador de creació de capacitats. A part de la UdG, vuit universitats més i dues organitzacions no-governamentals de Grècia, Somàlia, Etiòpia i Kenya formen part d’aquest consorci finançat per l’Agència Executiva d’Educació, Audiovisual i Cultura (EACEA) de la Comissió Europea.

Segons assenyala la UdG en una nota informativa, aquest programa permet a les universitats africanes participants dissenyar instruments de política universitària i plans d’acció centrats en la internacionalització, la inclusivitat, la innovació educativa, l’excel·lència acadèmica, la col·laboració amb la indústria i la societat i la integració regional. La iniciativa te una durada de 24 mesos. El projecte ofereix a les universitats participants l’oportunitat de guanyar experiència i avançar en àmbits clau de l’educació superior, a més d’iniciar col·laboracions i mobilitats acadèmiques amb institucions de més experiència.

Trobades

El projecte ja ha dut a terme tres jornades de treball entre les institucions que formen el consorci. El mes de març es va celebrar la trobada inicial a Nairobi on es van compartir les visions, estratègies i experiència dels socis per tal d’implementar els objectius del projecte. En la segona i la tercera jornada de treball, que van tenir lloc a Addis Abeba el mes de maig, els participants debatre sobre les diferents estratègies de modernització universitària pel que fa a les matèries d’internacionalització de l’educació. La quarta de les set trobades que preveu el projecte tindrà lloc del 20 al 24 de novembre a Girona. En aquesta trobada, els membres del consorci tractaran la innovació educativa centrada en l’estudiant i l’excel·lència acadèmica dels programes que ofereixen les universitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.