Educació

La UNED amplia a Sant Feliu la xarxa del grau universitari d’Educació Infantil

El municipi serà seu de 40 crèdits del tercer curs, a més de tutories, després que Olot i Figueres ja n’acullen del segon i Salt del primer

UNED Girona, de la Universitat Nacional d’Educació a Distància, i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols han signat un conveni que amplia l’oferta universitària al municipi, amb tutories i activitats presencials del Grau Universitar d’Educació Infantil. Fruit d’aquesta col·laboració, a partir d’aquest pròxim curs 2024-25 UNED Girona oferirà 40 crèdits que corresponen de tercer curs a la Casa Palet i el monestir. Amb aquesta iniciativa, UNED Girona amplia la seva oferta formativa universitària a les comarques gironines. Aquest mateix grau també està present en les seus de Girona-Salt (primer curs), Olot i Figueres (segon curs).

La regidora d’Educació guixolenca, Laura Serrano, ha destacat la importància de fer més accessibles “l’opció d’ampliar i donar continuïtat als estudis de Grau Superior d’Educació Infantil de Formació Professional”, que s’imparteixen a l’INS Sant Feliu. I el director d’UNED Girona, David Maldonado, ha recordat que és “una formació específica i molt demandada”, cosa que que facilitarà que “els estudiants tinguin un accés més directe i flexible a una formació de qualitat, alineada amb les necessitats del sector educatiu actual”. L’altre avantatge, al marge d’un preu competitiu de les taxes universitàries, és que no hi ha límit de places per matricular-s’hi ni nota de tall, amb l’únic requisit d’haver aprovat la prova d’accés a la universitat.

Sobre UNED Girona

La Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) és un centre universitari públic espanyol d’àmbit nacional que es va crear l’any 1972 i que està vinculat de manera administrativa al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitat. Aquest últim curs 2023-2024 ha comptat amb més de 167.000 alumnes matriculats. Té la seva seu central a Madrid, tot i que disposa d’una àmplia xarxa de centres associats repartits per tot l’Estat i part de l’estranger. Ofereix una modalitat d’educació a distància semi-presencial que combina la modalitat presencial mitjançant tutories a les diferents seus i els cursos en línia a partir de la plataforma pròpia de la universitat.

La UNED estableix la seva seu a Girona el 1975 i des de llavors ha facilitat l’accés a la universitat a milers de persones de les comarques gironines. Ofereix un model educatiu d’aprenentatge centrat en l’estudiant, que pot disposar d’una certa flexibilitat, permetent-li la conciliació laboral i familiar. Forma part de la xarxa de centres UNED i disposa de diferents aules universitàries: Olot, Figueres, Sant Feliu de Guíxols i a Salt, on es troba el centre Associat UNED Girona.

La formació universitària per a adults continua

Fins ara a Sant Feliu ja s’havien impartit cursos d’idiomes i el programa UNED Sènior, dirigit a persones de més de 50 anys i que repetirà la seva oferta formativa per tercer any consecutiu. Aquest darrer curs, repartits en dos quadrimestres, desenes d’alumnes d’UNED Sènior s’han apuntat als cursos sobre Mercè Rodoreda, la prehistòria, l’òpera i els llenguatges de l’art al segle XX. El curs anterior, les temàtiques van versar sobre aspectes com ara la mitologia o una aproximació a l’obra de Josep Pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.