Educació

Dues càpsules sobre teletreball i IA complementen la programació INTRO

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), ha programat dues noves càpsules TIC sobre com aplicar el teletreball i la intel·ligència artificial (IA) en el dia a dia de la feina. Aquestes sessions complementen el projecte de capacitació digital INTRO, dirigit a acostar les tecnologies de la informació i la comunicació a la ciutadania. “A l’SMO seguim compromesos amb el treball digne i per això adaptem i completem l’oferta formativa amb les darrers tendències per garantir l’accés dels gironins i gironines al món laboral”, ressaltat la regidora de Treball de l’Ajuntament, Raquel Robert.

La primera de les càpsules, sobre l’ús d’eines d’intel·ligència artificial per treballar, està prevista pel dilluns 14 d’octubre. L’objectiu és donar a conèixer l’impacte que la IA està generant en tots els sectors productius i les aplicacions pràctiques que pot tenir en les tasques diàries dins entorn laboral i professional.

Es tracta d’una sessió introductòria en què es podrà conèixer a escala teòrica què és la IA, com ha evolucionat fins a tenir la importància actual i quines són les tendències i principals reptes de futur d’aquesta tecnologia. També s’hi podran veure les seves aplicacions pràctiques i una demostració de les principals eines i tecnologies d’IA mitjançant biblioteques d’aprenentatge automàtic i entorns de desenvolupament, així com a partir de treball pràctic amb escenaris reals.

La segona càpsula serà el dilluns 11 de novembre i permetrà a les persones participants conèixer d’una forma amena i pràctica quines eines i metodologies existeixen per teletreballar amb eficiència. Entre d’altres aspectes, es parlarà sobre les principals eines de videoconferència del mercat, com programar i gestionar reunions o com aplicar el treball col·laboratiu en línia.

Totes les sessions es faran en horari de tarda, a partir de les 3 de la tarda a les instal·lacions del Servei Municipal d’Ocupació, ja és que un dels centres de la Xarxa Punt TIC (Xarxa de Telecentres de Catalunya) de la Generalitat de Catalunya.

A banda d’aquestes dues càpsules TIC, l’oferta de cursos INTRO que s’ha programat durant el 2024 preveu tres noves formacions abans de final d’any. Es tracta de dos cursos sobre competències digitals bàsiques i un de preparació per obtenir el certificat ACTIC de nivell mitjà.

Les inscripcions ja estan obertes i, durant les pròximes setmanes, s’aniran confirmant les places a les persones inscrites per confeccionar els diferents grups classe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia