Educació

educació

Fusió de les escoles Viaró i Canigó, mantenint la separació per sexes

Perdran el concert per a Primària a partir del 2026

Les escoles Viaró i Canigó, vinculades a l’Opus Dei, han informat ja les respectives famílies dels seus alumnats que treballen i inicíen el procés per fusionar-se. Tot i la fusió, mantindran l’escolarització diferenciada per sexe. Actualment, el Viaró escolaritza només nens i el Canigó només nenes, i la voluntat és que això es mantingui, tot i que impliqui perdre el concert a primària, que s’hauria de renovar el 2026, seguint la decisió del govern de no subvencionar els centres que segreguin per sexe.

El portaveu del Viaró ha indicat a l’ACN que l’objectiu de la fusió és potenciar el projecte, oferir una oferta més completa i anar un pas més enllà en tot allò que ja compartien els dos centres. Per preparar la fusió, s’han creat grups de treball que tot just estan analitzant com s’ha de fer aquesta operació tant a nivell pedagògic, com de gestió i legalment. De moment, s’ha comunicat a les famílies, a les que s’ha explicat la intenció dels dos centres de convertir-se en un de sol.

L’escola Viaró va perdre fa dos anys el concert educatiu a l’ESO en mantenir l’escolarització només per a nens. El 2026 s’han de renovar els concerts de primària i l’anterior equip del Departament d’Educació que encapçalava Anna Simó (ERC) ja va anunciar que no es faria en el cas de centres que mantinguin la separació per sexe a les seves aules. De fet, la justícia va donar la raó a Educació pel que fa a la retirada del concert a l’ESO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia