Educació

L’Institut la Bisbal serà el primer a fer un curs oficial d’auxiliar de ramaderia

L’Institut la Bisbal oferirà un curs oficial de Certificació de Professionalitat d’Auxiliar de Ramaderia, gràcies a una col·laboració publicoprivada entre el centre educatiu de la Bisbal d’Empordà i la Cooperativa Ramaders del Baix Empordà Llet Nostra. Aquesta formació, que serà gratuïta, és la primera d’aquestes característiques que s’imparteix a Catalunya, segons els seus promotors.

El cap d’estudis de Formació Professional de l’Institut de la Bisbal, Marc Arimany, destaca que “no es requereix experiència prèvia, però sí una actitud positiva envers l’aprenentatge i el compromís, aspectes que seran valorats en una entrevista d’admissió prèvia.” L’Institut de la Bisbal compta amb una àmplia oferta formativa i es consolida com a centre educatiu de referència al Baix Empordà. Per la seva banda, la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà, és una de les entitats fundadores de Llet Nostra i agrupa 37 granges familiars dedicades a la producció làctia de qualitat.

Necessitat de personal

El sector ramader, especialment les petites i mitjanes granges familiars, necessita ampliar les seves plantilles per garantir una adequada rotació de torns. Segons Jordi Riembau, president de la cooperativa, “aquesta formació pretén atraure persones interessades a treballar amb animals i gaudir d’un entorn laboral a l’aire lliure i familiar.” Per això, el curs busca satisfer la demanda de personal qualificat en el sector ramader gironí, proporcionant una formació completa i orientada a la inserció laboral. Aquesta iniciativa s’emmarca dins conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació, l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La mecànica del curs

Els participants que completin amb èxit el curs obtindran el certificat oficial de professionalitat que els habilitarà per treballar en diferents tipus d’explotacions ramaderes, com ara porcs, conills i vaques. A més, el programa inclou una especialització específica en explotacions de vaques de llet, assessorada per professionals de la cooperativa, aportant un valor afegit a la formació.

Aquesta oportunitat formativa, segons un portaveu de Llet Nostra, est+a dirigida tant a persones que desitgen reorientar la seva carrera professional cap al sector ramader com a aquelles que volen acreditar la seva experiència prèvia. El sector ramader, especialment les petites i mitjanes granges familiars, necessita ampliar les seves plantilles per garantir una adequada rotació de torns. Segons Jordi Riembau, president de la cooperativa, “Aquesta formació pretén atraure persones interessades a treballar amb animals i gaudir d’un entorn laboral a l’aire lliure i familiar.”

Aquesta oportunitat formativa, segons un portaveu de Llet Nostra, és dirigida tant a persones que desitgen reorientar la seva carrera professional cap al sector ramader com a aquelles que volen acreditar la seva experiència prèvia. El sector ramader, especialment les petites i mitjanes granges familiars, necessita ampliar les seves plantilles per garantir una adequada rotació de torns. Segons Jordi Riembau, president de la cooperativa, “Aquesta formació pretén atraure persones interessades a treballar amb animals i gaudir d’un entorn laboral a l’aire lliure i familiar.”

š



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.