Educació

El Camp estrena avui tres instituts escola

Reus, Mont-roig i el Vendrell tenen centres per a alumnes de 3 a 16 anys

L'inici d'aquest curs serà també la posada en marxa al Camp de Tarragona dels anomenats instituts escola, que permeten escolaritzar els alumnes al mateix centre des l'inici de l'educació infantil (als tres anys) fins a la finalització de l'educació secundària obligatòria (als 16 anys). Reus, Mont-roig del Camp i el Vendrell posaran en marxa aquest nou plantejament de centre educatiu.

A Reus ja s'ha enllestit la construcció de l'institut escola Pi del Burgar –a la zona del Camí de Valls–, on després de quatre anys en aules prefabricades els alumnes ja podran estrenar edifici, i per primera vegada s'hi cursaran els estudis de primer d'ESO. A banda, com que no s'ocuparan totes les dependències, el centre també acollirà els alumnes de l'escola Reus 21. Finalment, el segon institut escola de la ciutat, Els Ganxets, es construirà al passeig Nord.

Mentrestant, a Miami Platja, els escolars hauran de prendre paciència, perquè començaran el curs en aules provisionals que s'han instal·lat a l'escola Joan Miró, que es convertirà també en institut escola, tot i que s'hauran de construir unes noves instal·lacions. La seixantena d'alumnes de primer i segon d'ESO ja no caldrà que es desplacin a l'IES Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.

Al Vendrell, l'institut escola s'anomenarà Els Còdols i avui començarà a rebre els primers alumnes encara en mòduls prefabricats. De moment, però, aquest centre educatiu tan sols començarà amb dues classes de P3 i amb un total de 50 alumnes, i anirà afegint més cursos a mesura que passin els anys fins a arribar a la implantació de quart d'ESO. La seu provisional del nou centre se situarà a l'entorn dels jutjats del Vendrell.

A Salou, hi aspiren

Un altre municipi que aspira també a la implantació d'un institut escola al seu territori és Salou. De fet, el consistori ja va aprovar l'any 2008 la cessió d'uns terrenys a la zona de Cap Salou per a la creació d'un equipament educatiu per a alumnes d'entre 3 i 16 anys. Tot i que ja s'ha remès tota la documentació a la Generalitat, de moment encara no s'ha rebut resposta sobre els terminis del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.