Educació

Maresme

Inici de curs tranquil, esperant els portàtils a les aules

Les classes comencen per primer cop a primària i secundària amb la plantilla assignada als centres

Els sindicats denuncien que hi ha molts centres de secundària sense el material a punt

La majoria d'instituts no estan preparats, segons CCOO

Els alumnes van retornar ahir a les aules amb normalitat a les escoles i instituts del Maresme. Els qui probablement van anar més de bòlit van ser els qui estrenaven escola, com ara la nova d'Alella o l'escola Sinera d'Arenys de Mar.

Per primer cop han començat les classes amb tota la plantilla de docents assignats als centres. Així ho reconeixen els representants sindicals d'ensenyament al Maresme, que no s'estan de criticar altres dèficits, com ara la falta d'ordinadors a molts dels instituts. Segons la delegació territorial d'Educació, 26 centres de secundària del Maresme, 18 de públics i 8 de concertats, disposaran dels portàtils aquest curs. La delegada sindical de CCOO, Encarna Escribano, assegurava ahir que “la majoria d'instituts no estan preparats ja que amb l'inici de curs precipitat encara no han rebut el material i el professorat no s'ha pogut formar”. A dia 1 de setembre dels cinc instituts públics de la capital del Maresme, només dos tenien a punt el material informàtic, segons denuncia CCOO. La situació ahir va ser que alguns centres de secundària es plantejaven recuperar els llibres de text fins que no arribin els ordinadors. CCOO denuncia també que amb l'avançament del curs els alumnes han de suportar elevades temperatures com les d'ahir i en canvi s'ha fet desaparèixer la jornada intensiva, que precisament evitava treballar en aquestes condicions.

Des del sindicat majoritari de la USTEC, José Luis Mataix insistia en el fet que tot i que s'ha nomenat la plantilla a temps la retallada pressupostària ha deixat molts centres amb un dèficit de vetlladores que atenen els infants amb necessitats educatives. A més, segons Mataix, els darrers anys estan augmentant les ràtios per classe, amb més de 25 alumnes a primària i 30 a secundària. “Les aules estan més plenes perquè no hi ha diners per desdoblar-les”, denuncia. Aquest fet es produeix més en els batxillerats, que no formen part de l'ensenyament obligatori, on hi ha fins a 40 alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.