Educació

L'Escola d'Adults de Torrent obre la matrícula del curs 2010-2011

Es preveu una demanda de més de miler i mig d'alumnes per a enguany.

La situació de crisi econòmica llança els més joves a completar els estudis inacabats.

A partir del divendres 10 de setembre, i durant una desena de jornades, resta oberta la matrícula per al centre de formació de persones adultes més gran de la comarca de l'Horta, tot i trobar-se en unes instal·lacions estretes, antigues i poc adequades per al desenvolupament dels nombrosos cursos que s'oferixen.

En aquesta ocasió, s'espera una afluència de més de miler i mig de persones que, accedeixen als 75 cursos diferents que el centre és capaç de portar endavant. D'aquesta manera, la poliedricitat de l'alumnat abraça des dels més joves que es preparen per obtenir el Graduat en Secundària, fins als més majors que procuren no perdre allò que es van ensenyar de joves.

L'EPA de Torrent es veu obligada a desenvolupar la seua oferta educativa en dos instal·lacions provisionals des de fa 25 anys, sense que hi haja solució de continuïtat.

Una escoleta menuda, antiga i estreta

Pere Rossell

No és la primera vegada, que es denuncia públicament l'autèntica situació material d'un centre que ha de procurar la formació de persones adultes. Vol dir-se que ha de possibilitar l'accés a la cultura d'aquelles persones d ela nostra societat que, per diverses circumstàncies, no van tenir oportunitat en el seu moment.

Tota Europa fa incidència sobre aquest aspecte de la formació continua, però en el cas torrentí, el centre obre anualment unes instal·lacions que ja eren provisionals des del seu començament ara fa vint-i-cinc anys. Es tracta de l'institut més gran de la població que acull en condicions penoses, les persones que volen procurar-se un nivell millor en el seu bagatge cultural.

L'esforç de l'equip docent, supera cada any tots els entrebancs i l'elevat nombre de matrícula subratlla la bondat del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.