Educació

UGT porta al síndic de greuges la retallada dels desdoblaments en FP

El sindicat estima que la mesura d'Educació suposa la pèrdua de 800 llocs de treball docent

La Federació de Treballadors de l'Ensenyament d'UGT (FETE-UGT PV) ha presentat davant el síndic de greuges un informe sobre la repercussió que té en els ensenyaments de formació professional, la supressió i la retallada dels desdoblaments imposada per la conselleria d'Educació.

En l'informe es detalla que el canvi de criteris i de model de desdoblaments suposa reduir a un terç l'estructura i el mapa de desdoblaments dissenyat per l'acord de plantilles de formació professional de 2001. Se suprimeixen i es retallen dos terços les hores assignades, que passen de ser de 21.777 a 7.432, amb la lògica repercussió en hores de docència per a la plantilla inicialment assignada per als desdoblaments. Aquesta passarà de ser de 1.210 professors a ser de només 413, amb la pèrdua de vora 800 llocs de treball.

UGT considera que es posa en perill tant la qualitat d'aquests ensenyaments com la seguretat dels professors i alumnat, i el tracte individual que es requereix garantir en uns ensenyaments que són fonamentalment pràctics. Per això demana al síndic de greuges que es pronuncie a favor de la “correcció” de les retallades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.