Educació

ensenyament

La Quitxalla de Valls tem la privatització del personal

L'equip de la llar d'infants denuncia que Educació ha substituït les places vacants per jubilació per treballadors contractats per l'empresa privada

La llar d'infants La Quitxalla de Valls alerta en una pancarta instal·lada a l'exterior de l'edifici de la possible privatització del personal que treballa al centre. L'equip directiu creu que el Departament d'Educació ja va fer el primer pas al setembre substituint els educadors que progressivament es jubilen per altres treballadors contractats amb caràcter temporal per empreses privades.

“La cuinera es va jubilar al setembre i ara la seva plaça l'ocupa un treballador contractat per una empresa privada que ja feia de cuiner quatre dies a la setmana quan la cuinera estava prejubilada, però ara té un salari inferior al que obtenia treballant quatre jornades”, explica Àgueda Galimany, directora de La Quitxalla. La direcció territorial del Departament d'Educació va adduir que aquesta forma de contractació es deu a motius econòmics i “que es mantindrà fins a finals de desembre”, segons han explicat els responsables de la llar d'infants. De fet, la contractació del nou cuiner acaba el dia 23 del mes vinent, però l'equip directiu de La Quitxalla mira amb incertesa el que pot passar a partir del mes de gener.

Una situació de característiques semblants s'ha produït a la demarcació de Barcelona i, en tots els casos, el comitè d'empresa ha denunciat el cas a la magistratura de treball “perquè des del Departament d'Educació s'ha incomplert el que marca el conveni”, afirmen fonts de la direcció de la llar d'infants.

La llar d'infants La Quitxalla és una de les quaranta-dues que hi ha a tot Catalunya de caràcter públic, i a les comarques tarragonines es completa amb les que hi ha a Santa Coloma de Queralt, Reus i Tarragona.

La Quitxalla la formen disset treballadors, entre els quals hi ha dues educadores que ja es troben en fase de prejubilació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’emigrant barceloní té 30 anys

Barcelona
Miquel Brugat Vilanova
Alcalde de Peralada (Junts per Peralada i Vilanova)

“Hem hagut de frenar molts projectes arran de la sequera”

Peralada
societat

Barcelona destinarà 130 milions d’euros al nou Pla estratègic de ciència i innovació, el doble que a l’anterior

Barcelona
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona