Educació

EDUCACIÓ

Barcelona ofereix aquest curs prop de 13.870 places per als alumnes de P3

Ahir va començar el procés de preinscripció, que s'allargarà fins al 25 de febrer

El consorci ofereix 810 places més de 3 a 16 anys que el curs passat

Ahir va començar el període de preinscripció i matrícula del curs 2011/2012 als centres públics i concertats de la ciutat de Barcelona que imparteixen ensenyaments de segon cicle d'educació infantil i ensenyaments obligatoris, de 3 a 16 anys. Segons fonts del Consorci d'Educació de Barcelona, en aquest procés de preinscripció s'ofereixen 178.085 places de 3 a 16 anys, 810 més que les que existeixen en el curs actual. El servei d'Educació de Catalunya a Barcelona té un total de 410 centres educatius, 229 de titularitat pública i 181 de titularitat privada concertada que participen en el procés de preinscripció i matrícula.

13.869 places a P3

L'alumnat que participa en aquest procés està format principalment pels nens nascuts el 2008, que començaran P3 el pròxim curs. A Barcelona, l'oferta inicial en aquest nivell serà de 13.869 places.

Tres centres nous

El curs vinent, Barcelona tindrà tres centres nous. L'escola Rull, al barri Gòtic, tindrà una oferta de primer curs de parvulari que s'ampliarà de manera progressiva. L'escola ocupa l'edifici d'un antic palau que encara s'està remodelant. Es preveu que les obres s'acabaran el desembre del 2011. El nou grup s'emplaçarà provisionalment en una escola de la zona. Un altre centre nou serà l'institut Pere IV, que ocuparà l'edifici de nova construcció situat al camí antic de València, al Poblenou. Obrirà amb el primer curs d'ESO i ampliarà l'oferta de manera progressiva. Finalment, l'institut escola Turó de Roquetes és un centre de nova creació per integració de l'escola Sant Antoni Maria Claret i l'escola Gaudí, a Nou Barris.

La preinscripció s'acabarà el 25 de febrer, i el 15 de març es publicaran les llistes amb els barems. El mateix dia es farà el sorteig públic per determinar l'ordenació de les sol·licituds. La publicació dels alumnes admesos es farà el 2 de maig i el procés de matriculació es farà del 6 al 10 de juny.

LA XIFRA

178.085
places
per a alumnes de 3 a 16 anys són el total que s'ofereix aquest any, 810 més de les que existeixen ara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.