Educació

Mobilització contra la supressió de les “línies en valencià”

Escola Valenciana convoca per a hui tres concentracions que s'esperen multitudinàries contra el projecte de decret sobre plurilingüisme de Font de Mora

Barcelona també se solidaritza amb la protesta

Le polítiques del Consell de Francisco Camps no paren de mobilitzar la societat civil valenciana, que ha vist en la protesta al carrer l'únic recurs enfront l'absència de diàleg que ofereix l'Administració.

En aquesta línia, Escola Valenciana espera que les concentracions de hui dijous contra la supressió de les línies en valencià, dins del projecte de decret sobre multilingüisme, siguen multitudinàries.

L'entitat ha emplaçat la comunitat educativa a què es manifeste a València, a partir de les 19 h (plaça de la Mare de Déu); a Castelló, també a les 19 h (a la Casa dels Caragols); o a Alacant, a les 18 h (als Serveis Territorials d'Educació). A Barcelona també s'ha convocat una concentració a partir de les 19 h a la plaça del Rei.

“El decret anunciat pel govern presidit per Francisco Camps aposta justament pel camí contrari: pretén capgirar el model educatiu valencià i fer-ho amb criteris ideològics i no pedagògics, ignorant l'opinió dels experts, situant-se fora del consens que naix de l'aprovació a les Corts de la Llei d'ús i ensenyament del valencià (LUEV) sense cap vot en contra, fent-ho per la via de la imposició i menystenint l'experiència de més d'un quart de segle d'immersió lingüística en valencià”, es denuncia en el manifest consensuat per a l'ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.