Educació

El curs arrenca amb força normalitat a la demarcació

Els 114.200 alumnes dels diferents nivells educatius i els 8.400 mestres i professors van començar les classes

L'avançament de l'horari en algunes escoles fa matinar les famílies

El curs va començar amb normalitat per als 220 centres educatius de les comarques gironines. Els 114.201 alumnes d'infantil, primària i secundària de les comarques gironines (4.000 més que el curs passat) i els 8.400 professors es van incorporar a les classes. El sindicat Ustec no tenia ahir constància de cap centre que hagués tingut problemes per disposar del professorat el primer dia de classe, a pesar de les incidències que va haver-hi en el procés d'adjudicacions de les places d'interins i substituts. “L'inici d'aquest curs ha estat millor que d'altres”, va declarar Xavier Díez, portaveu del sindicat.

Algunes famílies van haver de matinar ahir més del compte perquè la mainada començava a dos quarts de nou en lloc de les nou del matí, com és el cas de l'escola de Taialà de Girona. Tot i que el canvi d'horari va ser mot precipitat, i arran dels problemes per organitzar el servei de menjador, la majoria dels nens van ser a les portes del centre puntualment i només alguns van arribar tard. La directora de l'escola, Ester Ripoll, va afirmar que els casos de nens que havien arribat tard era per un problema de desinformació però no per una resistència a adaptar-se al nou horari. A Girona, les escoles de Taialà i Marta Mata van ser autoritzades pel Departament d'Ensenyament a fer un horari diferent de l'horari marc, i disposen de tres hores en lloc de dues hores i mitja per fer el servei de menjador.

LA XIFRA

114.200
alumnes
de les comarques gironines van començar ahir el curs escolar. Hi ha 4.000 escolars més.

LA FRASE

No tenim constància que falti professorat als centres. El curs comença amb una normalitat relativa
Xavier Díez
portaveu del sindicat ustec-stes

Les Preses torna a tenir escola trenta anys després

Una setantena d'alumnes i sis mestres van estrenar ahir les instal·lacions provisionals de l'escola de les Preses, després de tres dècades sense que aquest municipi garrotxí disposés de centre d'ensenyament. Mentre s'espera que a principi del curs vinent es posi en servei l'edifici definitiu de la nova escola –que s'està aixecant on hi havia hagut una bòbila–, les classes es fan en diversos espais de l'antic dispensari i els baixos del centre cultural. Per commemorar el fet històric de la recuperació de l'escola, aquest diumenge es farà una inauguració de les aules, a partir de les onze del matí. Hi haurà un concert, un dinar popular i una funció de teatre.

R. ESTÉBAN

Enllestida la millora urbana de l'entorn de dues escoles a Palamós

L'inici del curs escolar a Palamós també ha comportat que s'hagin enllestit les obres urbanes de millora de l'entorn de l'Eixampla Nord de Palamós, dins del pla de barris, on hi ha els centres educatius La Salle i Ruiz Giménez. La millora urbana, a més, ha comportat per a aquests dos centres, la creació de dos vials, els carrers Prosperitat i Ambrosi Rafael, amb prioritat per als vianants. Els dos vials van des dels centres educatius fins a l'aparcament del Cervantes. Al mateix temps s'han fet alguns canvis de direcció d'alguns carrers, el Joan Baptista de la Salle i Foment, que ahir van provocar alguns conflictes entre automobilistes en algunes cruïlles.

a. vilar



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.