Educació

Maresme

Sant Vicenç de Montalt reclama l'institut

L'AMPA de l'actual engega una recollida de signatures per exigir a la Generalitat la construcció de l'edifici del centre, després que l'any passat desaparegués del pressupost

En una setmana ja han aconseguit 500 adhesions

Sant Vicenç de Montalt és un petit poble del Maresme on es viu tranquil i bé. Però des de fa anys hi falta una cosa molt important: la construcció d'un edifici per al seu institut. Aquest dèficit s'arrossega des del 2008, quan l'equipament educatiu va començar a funcionar amb mòduls prefabricats en espera de la construcció de les dependències definitives. Després de tanta espera, semblava que a finals de l'any passat aquest fet seria finalment una realitat, ja que en el pressupost de la Generalitat pel 2011 –l'últim que va elaborar el tripartit– s'incloïa una partida per aixecar l'edifici. Però, amb la sorpresa de tothom, a última hora va circular un rumor –posteriorment confirmat per la mateixa Generalitat– que les noves instal·lacions no es farien “per falta de pressupost”. L'encarregat de donar la notícia va ser l'aleshores conseller d'Educació, Ernest Maragall (PSC), en una reunió privada amb els pares del centre. Aquest fet va ser com una galleda d'aigua freda per als pares, la comunitat educativa i les autoritats locals. Tips d'aquesta situació, i en vista del problema que les instal·lacions quedin petites el curs vinent, l'AMPA del centre ha engegat una recollida de signatures per exigir a la Generalitat la construcció del nou edifici. “En una setmana ja n'hem aconseguit 500”, explica Jacobo García-Nieto, president de l'AMPA. La intenció és recollir més adhesions i traslladar-les dijous que ve al director dels serveis territorials del Maresme i el Vallès Oriental, Vicent Garcia. L'institut de Sant Vicenç té més de 200 alumnes, alguns dels quals també vénen del municipi veí de Caldes d'Estrac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.