Educació

educació

L'escola de Vall-llobrega tampoc es fa aquest any

ICV acusa CiU de la Generalitat de no dotar-la de diners per fer-la i tenir-la de cara al nou curs

Els convergents recorden que es farà quan hi hagi diners

L'edifici escolar de Vall-llobrega tampoc es farà aquest any, segons ha deixat constància el govern de la Generalitat, format per CiU, davant d'una proposta de resolució d'ICV-EUiA. Els ecosocialistes havien demanat al govern finançar el projecte per fer les obres ja i tenir-ho de cara al nou curs escolar. Però CiU, que va voler recordar que el projecte es va licitar el 2010 sense pressupost assignat, pren el compromís de fer-la, però quan hi hagi “un pressupost garantit”, segons va recordar la diputada Ramona Barrufet.

L'alcalde, Rufino Guirado (ICV), va explicar que “oficialment” no sap res sobre l'escola, que actualment funciona amb barracons, si bé va explicar que sempre s'havia parlat de començar com més tard el juliol passat. La regidora de CiU a Vall-llobrega, Marta Martí, que també va voler recordar que s'havia licitat l'escola sense diners, va explicar que des d'Ensenyament ja li van dir que l'escola estava en llista i que es preveia començar-la el 2012.

LA DATA

23.09.10
Es va adjudicar
el projecte de l'escola a l'empresa Capdeferro, encara que sense contracte d'inici d'obra.

Més de sis anys en barracons

L'escola a Vall-llobrega es va inaugurar el 25 d'octubre de 1821, i es va mantenir fins al 1972, tancant-se tot i haver-hi 58 alumnes i 2 mestres. Durant la democràcia, la seva recuperació ha estat una de les prioritats del govern local; es va aconseguir finalment el curs 2005-2006, amb dos barracons. Al mateix temps es va iniciar la tramitació per fer l'edifici escolar, que es va licitar l'any passat a Capdeferro. L'Ajuntament va cedir els terrenys, 4.000 m², i la comunitat educativa del centre el 2009 es va manifestar per reivindicar l'edifici. Segons el projecte, l'immoble farà 1.000 m² de superfície, tindrà tres aules d'infantil, sis de primària, biblioteca, aula de psicomotricitat, menjador, vestidors, magatzem, sala de professors i d'administració. I estarà connectat a la guarderia municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.