Educació

L'educació, la nostra aposta de futur

CARRER MAJOR

Què podem esperar d'una societat que no inverteix en el seu millor valor, què no inverteix en les persones, en la seua formació i educació? Una societat que no aposta pel seu futur.

Quin missatge estem traslladant? Què els nostres fills i filles no ens importen tant o prou com perquè no siguem capaços de destinar els mitjans necessaris per a oferir-los la millor educació?

Hi ha una equació que mai falla, una aritmètica senzilla, a més inversió en educació, formació i cultura, major progrés social i econòmic d'un país, i per tant més benestar col·lectiu.

Necessitem educar a futurs ciutadans i ciutadanes lliures, cívics i compromesos amb el seu entorn més immediat, capaços de competir en igualtat d'oportunitats en un món global i intercomunicat i això només es pot aconseguir dotant al nostre sistema educatiu dels mitjans necessaris per a obtindre aquest fi.

El nostre sistema públic d'educació, obligatòria fins als 16 anys, ha generat el major grau de cohesió social de la nostra història, hem aconseguit eradicar l'analfabetisme i aconseguir un nivell de persones amb estudis superiors impensable fa tan sols tres dècades.

Els retalls en educació no responen a un problema econòmic, sinó ideològic, la crisi com a excusa per a imposar un model d'educació elitista, desigual, insolidari i que atenta contra l'esperit constitucional d'igualtat d'oportunitats i de cobertura pública als ciutadans en un dels pilars bàsics de la nostra societat, del nostre estat del benestar: l'educació pública i de qualitat.

Han sigut molts anys d'evolució pedagògica, d'investigació educativa i innovació, en els que he participat intensament, per a quedar-nos ara indiferents abans el major atemptat contra els serveis públics que estem patint, una xarxa educativa que ens ha costat molts anys construir i que ara hem de defendre de manera decidida.

Que el nostre sistema educatiu és millorable, per descomptat, però retallant fons i mitjans per al seu desenvolupament no crec que siga la millor manera d'aconseguir que millore.

Demà, dijous 9 de febrer, acompanyaré els meus companys i companyes al claustre de professors del CEIP Bonavista en la defensa dels drets dels nostres fills i filles per una educació pública i de qualitat, en la concentració que realitzaran a les 12 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.