Educació

Almussafes acull dos tallers de formació per a 25 persones desocupades

Els programes d'auxiliar en vivers i jardins i el d'operari de magatzem inclouen pràctiques laborals en empreses

L'alcalde d'Almussafes, Albert Girona, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García, i el gerent de la mateixa, Sergi Machí, junt amb el president el Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina, han visitat l'alumnat que participa en els tallers en les especialitats d'operari de magatzem i d'auxiliar de vivers, que des de finals del passat any s'impartixen en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d'Almussafes.

Els responsables polítics s'han dirigit als joves participants en ambdós tallers per a interessar-se pel desenrotllament dels mateixos, desvelar dubtes i ressaltar “el privilegi que en l'actual situació econòmica suposa poder formar-se en aquest tipus d'iniciatives, que cada vegada es convoquen amb menor freqüència per part de les administracions locals”.

Durant aquest curs, de 900 hores de duració que es clausuraran el pròxim dia 10 de juliol, els participants estan adquirint habilitats per a treballar en el sector de la jardineria, a més de formar-se en les assignatures bàsiques per a l'obtenció del graduat en ESO. Així mateix, els joves seleccionats tindran un contracte a jornada parcial durant els últims tres mesos de desenvolupament del taller. D'altra banda, l'acció formativa també incorpora un itinerari per a la inserció laboral, en el que s'oferixen diferents tècniques de cerca d'ocupació.

Per la seua banda, el Taller de Formació i Inserció Laboral (TFIL), inaugurat a finals d'any i convocat des del Consorci de la Ribera, compta amb una desena d'alumnes que s'estan instruint en l'especialitat d'operari de magatzem.

Un total de 500 hores d'aprenentatge incorpora este curs, en el que s'inclou un període de pràctiques no laborals en empreses i en el que l'alumnat també tindrà al seu abast tècniques i recursos disponibles per a la busca d'ocupació per compte d'altri, a més de la formació concreta en l'especialitat triada i en la prevenció de riscos i salut laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.