Educació

França dóna cinc milions per un projecte universitari transfronterer sobre el turisme

Les universitats de Perpinyà, Girona, les Illes Balears i l'Observatori Oceanològic de Banyuls de la Marenda han guanyat conjuntament el finançament d'un projecte del govern francès per l'ensenyament superior

El finançament francès del projecte serà de cinc milions d'euros, que permetran la universitat de Perpinyà Via Domícia “consolidar-se en les seves especialitats i enfortir els lligams i intercanvis amb les altres universitats” del territori transfronterer. Aquest projecte forma part de les col·laboracions amb les universitats dels altres Països Catalans. Per la de Perpinyà, desenvolupar el seu caràcter transfronterer és una voluntat per a “garantir una existència distinta que la de Montpeller”.

Projecte MIRO.EU-PM

Es tracta del projecte MIRO.EU-PM (Master Interdisciplinaire par Regroupement des Organismes Économiques et Universitaires dans le territoire Pyrénées Méditerranée). El govern francès havia anunciat que destinava 150 milions a una convocatòria especial, “oberta a projectes de formació amb propostes transformadores, innovadores i d'excel·lència”. Segons les bases de la convocatòria, aquest ajut es reparteix entre vint-i-nou projectes seleccionats entre les noranta-cinc candidatures rebudes. Els fons atribuïts s'hauran d'utilitzar durant els propers vuit anys en activitats que ajudin a fomentar “la interdisciplinarietat entre els estudiants i integrar una clara vessant digital en el procés de formació”.

La Universitat de Perpinyà (UPVD) va formular una proposta en nom del PRES-PM (Pol en Investigació i Ensenyament Superior Transfronterer Pirineus Mediterrània) que proposa “la creació d'un màster conjunt entre les universitats sòcies del PRES-PM (Perpinyà, Girona, les Illes Balears i l'Observatori Oceanològic de Banyuls de la Marenda) en l'àmbit de la valorització turística del patrimoni cultural en el territori Pirineus-Mediterrània”. En una primera fase (2012-2016), es preveu la creació d'una plataforma digital per a la formació a distància que permeti “la transmissió de continguts formatius que actualment s'ofereixen presencialment”. En una segona fase (a partir de 2016), està prevista la primera promoció del màster proposat, “que haurà de constituir un veritable valor afegit, tant per a les universitats com per als usuaris i per a l'economia del territori implicat”, segons han explicat els responsables universitaris perpinyanesos del projecte vencedor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.